Haberler

Muğla'da Turizm Sorununa Çare Aranıyor

Güncelleme:

Muğla genelinde turizmin önündeki engellerin kaldırılması için Fethiye 'de Turizm Sektöründe Sorunlar toplantısı yapıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odaları, Muğla Ticaret Borsası ve Muğla Deniz Ticaret Odaları Müşterek Toplantısı Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen "Turizm Sektöründe Sorunlar" konulu toplantıda Muğla genelinde turizmin gelişmesi önündeki engellerden altyapı ve çevre sorunları, pazarlama ve tanıtım sorunları, nitelikli işgücü sorunları, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılamaması ve sezonun uzatılamaması sorunları masaya yatırıldı

Sorunlarla ilgili değerlendirmeler ve önerilerin görüşüldüğü toplantıda; çıkacak toplantı raporu paralelinde ivedilikle somut adımlar atılması ortak kararına varıldı.

TURİZM SORUNLARINA ODALAR ÇÖZÜM ARIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel Muğla Odaları Müşterek Toplantıları'ndan "Turizm Sektöründe Sorunlar" konulu Muğla Odaları Müşterek Toplantısına ev sahipliği yaparken, katılımcıları arasında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Marmaris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Baysal, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mevlüt Acar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Deniz Ticaret Odası Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Eskici, Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Encümen Üyesi Günsenin Günel, Letoon Hastanesi Sahibi Hasan Aydemir, FTSO Başkan Yardımcısı Süleyman Kaya, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çaçaron, Hisarönü Güzelleştirme Derneği Başkanı-FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Günay Özütok, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz; FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin yer aldı.

ARICAN: MUĞLA'DA KONGRE TURİZMİ NEDEN OLMASIN?

"Turizm Sektöründe Sorunlar" konulu Muğla Odaları Müşterek Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, "Her alanda turizmin gelişmesi biz Odalara ve üyelerimize yarayacak. Biz devletten para istemiyoruz. Yatırımcının önünün açılmasını istiyoruz. Ankara'ya aktardığımız kaynağı gösterip, projeleri ortaya koyacağız. Körfez, tertemiz, marina yapılmış, kruvaziyer iskele kurulmuş, Babadağ ve Kayaköy projeleri sonuçlandırılmış olsa varın siz düşünün Fethiye'de turizm gelirlerinin kaça katlayacağını.. İstanbul'da katıldığımız BM Küresel Turizm Zirvesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kongre turizminde 5 yıl boyunca bütün rezervasyonların dolu olduğunu söyledi. Bu iklim koşullarındaki Muğla'da neden kongre turizmi olmasın?" dedi.

KARAKUŞ: İŞLETMELERE YEŞİL BAYRAK VERELİM

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş "Turizm Sektöründe Sorunlar" konulu toplantıda birbirinden ilginç şu önerileri getirdi: "Kış sezonuna girdiğimiz halde hala havalar çok güzel. Bunu ne Dünyaya ne de ülkemiz geneline anlatamıyoruz. Üniversitelerin aktivite kulüpleri binlerce etkinlik organize ediyor. Bu aktivite kulüplerine ulaşarak kendimizi anlatmalı ve tanıtmalıyız. Üniversiteliler için cazip paket turlar oluşturabiliriz...Hizmet fiyatlandırması ve kalitede standardizasyonu mutlaka yakalamalıyız. Farklı fiyat ve kalite uygulamaları kafaları karıştırıp, memnuniyetsizliği artırıyor. Bizler Odalar olarak işletmelere yeşil bayrak uygulamasını başlatalım. Nasıl ki mavi bayrak var. Bu zamanla yerleşecek ve standardizasyon için faydalı olacaktır."

Baysal: Marka Uzmanı İle Çalışıyoruz Marmaris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Baysal Muğla Odaları Ortak Toplantısı'nda son iki yılda Marmaris'te yürüttükleri markalaşma deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Baysal, "Marmaris'in önceliklerini belirleyip, çalışmayı kamuoyuna sunduk. Marmaris'e yatırım yapmaya gelenler bunları görecek. Biz marka uzmanı bir firma ile çalışıyoruz. Sağlık turizmi için İçmeler bölgesinde kaplıca var. Tahlil ettirdik. 64 hastalığa iyi geliyor. Tarih turizmi adına antik kent var. Tiyatrosunun anıt eser olarak tescilini yaptırdık. Rol model olmak temel amacımız. Taşlıca Köyü keçi peyniri çok meşhur. Turizm çeşitliliği yakalamak için balımız dahil çok şey planlıyor ve yapıyoruz" bilgilerini verdi.

"Turizm Sektöründe Sorunlar" konulu toplantıda Muğla genelinde turizmin gelişmesi önündeki engellerden altyapı ve çevre sorunları, pazarlama ve tanıtım sorunları, nitelikli işgücü sorunları, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılamaması ve sezonun uzatılamaması sorunları ile ilgili sırayla söz alan katılımcılar çok önemli çeşitli öneriler getirdiler.

Toplantı sonunda önerilerin ve başlıca projelerin yer alacağı çıkacak toplantı raporu paralelinde ivedilikle somut adımlar atılması ortak kararına varıldı.

Haberler.com

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Baysal Marmaris Fethiye Muğla Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title