Haberler

Muğla'da Stk ve Derneklerden Hasan Özyer'e Destek

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer Fethiye’deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek herkesin özlemle beklediği projeleri bu dönemde yapacaklarını söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer Fethiye'deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek herkesin özlemle beklediği projeleri bu dönemde yapacaklarını söyledi.

Fethiye ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Esnaf ve Snaatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hayri topçu, Fethiye otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş'tan Altı nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün'e, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Yörük'ten Selanikliler Derneği Başkanı Alp Acu'ya kadar 60'a yakın STK ve dernek başkanlarının katıldığı toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Kadın Kolları başkanı Hilal Günay, Turizm Alt Yapı Birliği Eski Başkanı Osman Otgöz'de katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili adayı Hasan Özyer Halkımız daha kaliteli, sorunları çözülmüş, kaynaklarını daha iyi kullanan ve daha iyi bir Fethiye'de yaşamak istiyor diyerek başladığı konuşmasında "Fethiyelilerin Siyasetten beklentileri daha iyi yaşamak. Şimdiye kadar bütün arkadaşlarım gayret gösterdi ve yapıldı da. Ama yeterli değil. Onun için bundan sonra hep birlikte bir güç birliği yaparak, partileri aşarak, partiler üstü bir şekilde sorunlarımızı çözerek yöremizi kalkındırmak ve güzelleştirmek tek amacımızdır"dedi.

Hasan Özyer toplantıda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın çeşitli imkansızlıklar içinde projeler üretip Fethiye'ye kazandırdığını bu yüzden bir kez daha teşekkür ettiğini söyledi. Milletvekili adayı Özyer; Bu seçim döneminde Muğla'da gördüğü bazı konuların tespitlerini de paylaşarak "Muğla gibi geniş coğrafyada siyasi rekabet adına bile olsa benim için bir uzlaşma sağlanmış olması beni çok mutlu etti. Bütün siyasi partilerin göstermiş olduğu saygı ve sevgi benim için büyük bir onur. Buda Muğlalının artık siyasette kavgalardan çok uzlaşma sağlanarak sorunların çözülmesi isteğini gösteriyor. Yani burada hangi partinin projeleri hayata geçirdiği önemli değil. Önemli olan yapılanlar. Partiler amaç değil araçtır. Ülkeye hizmet etme aşamasında değer kazanırlar. Ülkeye hizmet etme yeterliliği yoksa bir partinin anlamı yok. Bugün 3 dönemdir milletimiz oylarıyla AK Partiyi iktidar yapıyor. Bu dönemde de umuyorum ki Ak Parti yine iktidar olacak. Burada bizim derdimiz Muğla ve Fethiye için neler yapılabilir. Yapılan her şey halkımıza yapılacak. Bizler gelip geçiciyiz. Milletvekilliği, bakanlıkta geçici. "diye konuştu. Siz STK'ların daha çok güçlenmesi gerektiğini belirten Özyer: "Çünkü toplumun her kesiminin sorunlarını biliyorlar, toplumu, sektörü temsil ediyorlar. Bugün STK'lar ne kadar katılımcı olursa vatandaşımızın sorunu o kadar kolay çözülür. Esnafımızın en iyi sorunlarını Esnaf Odası, çiftçimizin tüm sorunlarını Ziraat Odası bilir, diğer odalarda aynı şekilde. Bunun için birlik ve beraberlik içinde ne yapılacaksa hayata geçirelim. Ben milletvekilliğimi egomu tatmin etmek için yapmadım. Biz bunları aştık. Bu nedenle hangi partiden olursa olsun biz çalışmak, hizmet etmek zorundayız. Bunun için sizlerden destek istiyorum. Yapılacak olan ne varsa sahiplenelim. Milli iradenin önünde hiçbir güç yoktur. O nedenle bu gücümüzü kullanacağız. gereksiz çekişmelere, gereksiz alınganlıklara girmeyeceğiz ve projelerimizi takip edeceğiz" dedi. AK Parti Milletvekili adayı Özyer: "Fethiye'nin Kurvaziyer iskele projesini, teleferik projesini, Ölüdeniz'deki alt yapı sorununu çözmek zor değil. Çünkü en büyük güç hükümettir. Hükümet aldığı kararı her yerde uygular. Ben belediyeye verdim, belediye yapmıyor deme gibi bir lüksü yoktur. Fethiye'deki turizmin iyi olması sadece Fethiye için değil tüm Türkiye için geçerli. Bir yerde bir yanlış varsa her yeri etkiliyor. Doğru yapılıyorsa da her yere faydası oluyor. Bütün Odalar için söylüyorum kendi üyeleri ve halkı ilgilendiren projeleri varsa en son bakanla mı görüşmek istiyorsunuz bakanla görüştürmek bana ait. Gideriz bakanımıza onu söyleriz ama önce onu olgunlaştırmamız lazım. Bu konuda sizlerden ricam; Bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bütün ne proje varsa hepsini olgunlaştıralım" diye konuştu.

PASTA BÜYÜMÜYOR, PAYLAŞAN BÜYÜYOR

Hasan Özyer: "İktidarları sandıktan çıkan destek yapıyor. O destek iktidarın marifetini belirliyor. O zaman bizlerinde Ankara'da aldığımız destek Ankara'dan bakıldığı zaman çok önemli. Bizler ülke ve yöre siyasetine fayda vereceksek iktidar partisinde bu katlıyı sunmak çok önemli. Bunları ben lafta söylemiyorum. Çünkü hükmü sonuç verir. Gelin bir günüme katılın. Bir günde 8 köye gidiyorum ve köylünün sorunlarını dinleyin. Vatandaşların ne sıkıntılar içinde olduğunu görseniz üzülürsünüz. Hepsi ceza yemiş, ruhsatları, imarları yok. Bazı köyler komple SİT ilan edilmiş. Tapu sorunları, mülk sorunları, 2B sorunları… 50 yıldır devam eden sorunlar var ve bunların hepsinin çözülmesi lazım. Devleti koruyacağım derken, sen vatandaşı öldürürsen devlet nasıl korunacak. Yapılan çok güzel şeyler var ama yeterli değil. Her iktidar döneminde bir şeyler yapıldı. Daha fazla yapmamız lazım. Pasta büyümüyor, paylaşan büyüyor. Muğla'da hayata geçen projeler yetişen nüfusu karşılayabilecek yeterlilikte değil. Bunun için ne kadar proje varsa hepsinin takipçisi olup gerçekleştireceğiz." dedi.

Özyer: "Turizmin geliştirilmesi, 12 aya yayılması, yapılması planlanan ihtisas organize sanayi bölgeleri projelerinin hepsini takip edeceğiz. Bana göre Fethiye'nin kurtuluşu bu kobilerin güçlenmesinde yatıyor. Genişleyeceği yer ise Seydikemer bölgesi. Orman Organize sanayi bölgelerine yer vermiyor. Yasal bir değişiklik olursa ancak olabilir. Çırpı bölgesi bu konuda değerlendirilebilse süper bir şey olur. Ticaret gelişir ama orman sadece kamu yararı olan şeylere izin veriyor. Kemer'deki hazine arazileri bunun için değerlendirilebilir. Şartları mutlaka zorlayacağız. Belki önümüzdeki dönem orman vasfını kaybetmiş, ormana elverişli olmayan yerler değerlendirilebilirse yapılan her atölye, işletme kamu yararıdır. Çünkü yapılan her tesis devlete katkı sağlıyor" diye konuştu.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Kadir Sarıhan'da Fethiye'deki STK'larının Fethiye'nin geleceği ile ilgili kararları almasında önemli olduğuna işaret edip, kurvaziyer iskeleyi bile hayata geçirebilirsek Fethiye sıçrama yapacaktır. Ancak Hsan Özyer ile biz sadece Fethiye Değil Muğla2nın her bölgesinde yatırım sırçamsı yaptırmak istiyoruz" dedi.

Toplantıda STK ve derneklerin bazı başkanları söz alarak açık açık şekilde Hasan Özyer 'e destek vereceklerini söylerlerken bazı başkanlarda Fethiye adına çok önemli bazı projelerin hayata geçirilmesi önerilerinde bulundular. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Özyer Ak Parti Fethiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title