Haberler

Muğla'da Son 1 Ayda 1100 Mülteci Yakalandı

Muğla'da son bir ay içinde gerçekleştirilen operasyon ve denetimlerde çeşitli milletlerden 1100 mültecinin yakalandığı açıklandı. Ayrıca göçmen kaçakçılığından 41 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, düzensiz göç hareketlerine yönelik çalışmalar sonucu son bir ayda Bodrum, Fethiye, Marmaris ilçelerinde, yurtdışına çıkmaya çalışan 1100 mülteci ve 41 göçmen kaçakçılığı zanlısının yakalandığını açıkladı. Vali Çiçek yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

"Son bir ay içinde Sahil Güvenlik jandarma ve emniyet bölgelerinde gerçekleştirilen operasyon ve yakalamalarda, ilimiz Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas ilçelerinde 35 olayda 1100 göçmen yakalanmış, bu göçmenlerin yasadışı çıkışlarını organize eden 41 organizatör yakalanarak haklarında adli soruşturma yapılmış ve 20'si tutuklanarak cezaevine kapatılmıştır. Valiliğimizce güvenlik güçlerimizin kontrollerinde, ilimizin yedi ayrı bölgesinde 24 saat esasına göre göçmen kaçaklığı suçunu engellemeye yönelik yol uygulamaları ve kesintisiz gerçekleştirilen operasyonlarla düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla ülkemizi terk etmeleri ve olası müessif ölüm vakalarını engellemeye yönelik çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bu kapsamda, özellikle son bir ayda ilimizde üzücü bir olay gerçekleşmemiştir." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amir Çiçek Fethiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title