Haberler

Muğla'da Sinema Atölyesi Kuruldu

Muğla'nın Ula ilçesinde yönetmen Yüksel Aksu'nun öncülüğünde ünlü sanatçı ve yönetmenlerin de katılacağı sinema atölyesinde ilk dersi yönetmen Şerif Gören verdi.

Sinema atölyesi, Ula Kaymakamlığı himayesinde, Ula Esnaf Odası ve Halk Eğitim Merkezi, Belediye, Dokuz Eylül ve Yaşar Üniversitesi desteğiyle, film yönetmenleri, Senaryo Yazarları Derneği, Oyuncular Sendikası, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin katkılarıyla çalışmalarını yürütecek.

Katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek, programdan elde edilecek gelir, ilçede eğitim gören maddi imkanları iyi olmayan öğrencilere burs olarak verilecek.

Ula ilçesindeki Nail Çakırhan Salonu'nda sinema atölyesinin ilk dersi yönetmen Şerif Gören tarafından verildi. Gören, atölyede derse katılan öğrenci ve katılımcılara meslek yaşamından kesitler aktararak, sinemaya uyarladığı filmler hakkında bilgi verdi.

İlk derste öğrenci ve velilerin sorularını yanıtlayan Gören, "Sinema sektörü çok zor dönemler geçirdi. Yaptığımız iş gerçekten yorucu ve zor. Kendi çektiğim filmleri bir izleyici gibi izlemem. Kendi çektiğim filmlerde ağlamam. Biz zaten insanları ağlatmak için film çekiyoruz. O sahnede ağlanacağını bildiğim için ağlamam" dedi.

Gören, çektiği filmlerin bir çoğunda kurgusunu da kendi yaptığını dile getirdi.

Yönetmen Yüksel Aksu ise Ula'nın bölgede aktif kültür merkezi olması için sinema atölyesi kurduklarını ve ilk dersin bugün verildiğini söyledi.

Derslerin 2,5 buçuk ay devam edeceğine işaret eden Aksu, "Biz burada gençlerimizi hem sinemayla buluşturacak hem de vizyonlarını geliştirecek atölye çalışması yapacağız. Bir çok ünlü yönetmen ve sinema sanatçısını atölyemizde konuk edeceğiz" diye konuştu.

Sinema Atölyesine katılımın beklenilenin üzerinde olduğuna vurgu yapan Aksu, şunları söyledi:

"Kurslarımıza başvuran herkesi almadık. Elemeler yaptık. İlk etapta 100'e yakın öğrencimiz var. İlk dersimizi de dünya ve Türk sinemasının duayeni Şerif Gören ile yaptık. Dersimiz hem söyleşi, hem soru cevap şeklinde geçti. Muğla'nın hemen hemen tüm ilçelerinden ve komşu ilimiz Aydın'dan katılım oldu. Gençlerimiz gelsinler sanat, kültür ve sinema ile uğraşsınlar, kısa film çeksinler istedim. Zaten kültür seviyesi yüksek olan ilimize ben de bir sanatçı olarak katkı sağlamak istedim."

Öte yandan, Sinema Atölyesinde önümüzdeki dönem, Aytaç Arman, Talat Bulut, Süleyman Turan, Meltem Cumbul, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay ile bazı üniversitelerden Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Prof. Dr. Şefik Güngör, Elif Dağdeviren ve Aydın Bulut'un ders vereceği belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksel Aksu Şerif Gören Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title