Haberler

Muğla'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması

Bodrum ilçesindeki Orak Adası'nın güneyinde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerden, aralarında olay günü 13 günlük olan bebeğin de bulunduğu 5'inin cenazesi, aileleri tarafından Yatağan Devlet Hastanesi morgundan teslim alındı.

Bodrum ilçesindeki Orak Adası'nın güneyinde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerden, aralarında olay günü 13 günlük olan bebeğin de bulunduğu 5'inin cenazesi, aileleri tarafından Yatağan Devlet Hastanesi morgundan teslim alındı.

Olayda hayatını kaybeden 22 kişiden Irak uyruklu Zinah Walweed Ahmet (15), Yaqeen Hahitham Nayyef (12), Shams Khalid Ahmed (10) ve Barween Hasan Ali (44) ile olayın yaşandığı 15 Eylül'de 13 günlük olan Suriye uyruklu Majd Muhammed Fateh'in yakınları, cenazeleri teslim almak üzere Yatağan Devlet Hastanesi morguna geldi.

Babası Muhammed Fateh Hac'a teslim edilen Majd Muhammed Fateh bebeğin cenazesinin karayoluyla defin için Kilis'e gönderildiği, ailelerince teslim alınan diğer 4 cenazenin ise İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Irak'a götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan, Yatağan Devlet Hastanesi morgunda bulunan Afgan Fahime Noroozi (18), Emir Huseyin Noroozi (14) ve Leila Nawrouzi'nin (30) cenazelerinin ise konsolosluktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Afganistan'a gönderileceği belirtildi.

Suriye uyruklu Amal Juma (43) ile Irak uyruklu Abdulakareem Hameed Muhammed'in (59) yakınlarına ise henüz ulaşılamadığı kaydedildi.

Batan tekneden 249 sığınmacının kurtarıldığı olayda hayatını kaybeden 22 kişiden 10'unun cesedi Yatağan Devlet Hastanesi morguna, 12'si ise Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, olayla ilgili 4'ü Türk, 2'si Suriye uyruklu 6 şüpheli gözaltına alınmış, 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Yatağan Bodrum Muğla Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title