Haberler

Muğla'da Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin Orak Adası'nın güneyinde battığı bilgisinin ulaşmasının ardından 5 sahil güvenlik botunun organize edilmesi sayesinde 249 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin Orak Adası'nın güneyinde battığı bilgisinin ulaşmasının ardından 5 sahil güvenlik botunun organize edilmesi sayesinde 249 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Vali Çiçek, Bodrum Milta Marina'da gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün 05.25 sıralarında Bodrum Orak Adası açıklarında Sahil Güvenlik Uçağı tarafından üzerinde çok sayıda göçmen bulunan bir gezi teknesi tespit edildiğini, teknenin su alarak batmaya başladığının görülmesi üzerine olayın yaşandığı mevkiye 5 sahil güvenlik botu sevk edilerek kurtarma faaliyetlerine başlandığını kaydetti.

Kendisinin de olay mahalline giderek arama kurtarma çalışmalarını koordine ettiğini anlatan Çiçek, ekiplerin yoğun çalışması sonucu 249 göçmenin sağ olarak tekneden kurtarıldığını ifade etti.

Vali Çiçek, sahil güvenlik personeli ve kurtarma çalışmalarına katılan Bodrum Arama Kurtarma Derneği dalgıçları tarafından yapılan aramalarda, teknenin su altında kalan kısımlarında 22 göçmenin cansız bedenin tespit edilerek görevli Sahil Güvenlik Botlarına aktarıldığını söyledi.

Olay yerinde kayıp bulunmadığının tespit edilmesi üzerine arama çalışmalarına son verildiğini belirten Çiçek, "Sağ kurtarılanlar, hızlı bir şekilde ekipler tarafından Bodrum'a getirildi. Bu kişilere gıda, giyim ve gerekli insani yardımlar yapıldı" diye konuştu.

-"Tekne 50-60 kişilik olmasına rağmen 271 kişi alınmış"

Çiçek, teknedeki 271 kişiden 249'unun sahil güvenlik birimleri tarafından kurtarılmasının tek tesellileri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Olayın haber verilmesinin ardından 5 bot bir anda organize olarak 249 kardeşimizi buradan kurtardı. Aralarında çocukların da bulunduğu 22 tanesi o sırada teknenin altında kalıyor ya da boğuluyor. Arama kurtarma çalışmaları şu an itibarıyla bitti. Tekne 50-60 kişilik olmasına rağmen 271 kişi alınmış. Bununla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığımız, karada jandarma ve emniyetimiz gerekli tedbirleri alıyor."

Bölgenin Yunan Adalarına yakın olması nedeniyle kaçaklar tarafından tercih edildiğini hatırlatan Çiçek, "Bu kazayı ölümsüz kurtarmak isterdik. Özellikle arkadaşlarımız anında kurtarmayı yaptılar. Bodrum Deniz Kurtarma Derneğinden dalgıçlar da büyük bir özveri ile çalıştı ama bu üzücü olay yaşandı" dedi.

-"Sağ kurtulanlar kampa gönderilecek"

Çiçek, kazadan sağ kurtarılanların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Osmaniye Düziçi kampına gönderileceğini bildirdi.

Olayla ilgili savcılığın soruşturma yürüttüğünü kaydeden Çiçek, güvenlik güçlerinin de gerekli çalışmalara başladığını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Amir Çiçek Bodrum Milta Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title