Haberler

Muğla'da İngiliz Kadının Cenazesi İslami Usullere Göre Defnedildi

Güncelleme:

Köyceğiz'de yaşayan İngiliz Wrigglesworth, vasiyeti üzerine İslami usullere göre toprağa verildi. Köyceğiz'de son dönemlerde yabancılar İslami usullere göre gömülmeyi daha çok tercih ediyor.

İngiliz Anne Lily Wrigglesworth, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Wrigglesworth'un cenazesi, vasiyeti üzerine İslami usullere uygun şekilde toprağa verildi.

BİR SÜRE ÖNCE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

İngiltere'den Muğla'ya 8 yıl önce tatile gelen ve ardından eşi Gyln Wrigglesworth ile Köyceğiz ilçesine yerleşen Wrigglesworth, bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

İSLAMİ USULLERE UYGUN ŞEKİLDE DEFNEDİLDİ

Tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden Wrigglesworth'un cenazesi, Toparlar Mahallesi Mezarlığı'nda imam tarafından okunan duanın ardından İslami usullere uygun şekilde defnedildi. Cenaze törenine katılan Wrigglesworth'un eşi Gyln Wrigglesworth ve yakınları da defin işleminin ardından kendi inançlarına göre dua ettiler.

MUĞLA YABANCILAR DERNEĞİ BAŞKANI: HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMIŞ BİR HEMŞEHRİMİZDİ

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Wrigglesworth'un Köyceğiz'i çok sevdiğini söyledi. İngiliz kadının bir süre önce kalp rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldığını belirten Karanfiloğlu, "Wrigglesworth ve eşi, 8 yıl önce 3 oğlunu İngiltere'de bırakarak Köyceğiz'e yerleşti. Derneğimizin birçok faaliyetine gönüllü olarak katılan, halkın sevgisini kazanmış bir hemşehrimizdi.

"BURAYI NE KADAR SEVDİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ"

Geçirdiği kalp ameliyatının ardından 30 Nisan'da hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine de İslami usullere uygun olarak Köyceğiz'e defnedilmesi burayı ne kadar sevdiğinin bir göstergesidir." dedi.

"KÖYCEĞİZ'DE YABANCILAR İÇİN AYRI BİR MEZARLIK YOK"

Köyceğiz'de yabancılar için ayrı bir mezarlık olmadığını ifade eden Karanfiloğlu, şunları kaydetti: "Bilindiği gibi yabancılar mezarlıklarına çok önem veriyor. Öldükten sonra hayatlarının son günlerinin geçtiği yerde gömülmek istiyorlar. Bölgede yaşayan 35 bin yabancı vatandaşımız için büyükşehir belediyesine ait mezarlıklarda, onlar için ayrılan bir bölüm bulunmaması büyük bir sorun.

"YABANCI VATANDAŞLARIN İSLAMİ USULLERE GÖRE DEFNEDİLMESİNDE BİR ARTIŞ VAR"

Burada yaşayan yabancılar vasiyetleri üzerine İslami usullere göre gömülüyor. Son zamanlarda yabancı vatandaşların İslami usullere göre defnedilmelerinde bir artış yaşanıyor. İslami usullere göre gömülmeyi daha uygun buluyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Köyceğiz Toparlar Muğla 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

halis.27:

cenazeme gavur diye saldırmasınlar, mezarımı ateşe vermesinler, bişeyler var diye çalmak için açmasınlar diye böyle istemiştir, ingilizler zaten biliyor ölümden sonra hayat yok, mezera eziyet yapıp yakınları üzülmesin diye yapmıştır

5
36
yanıtYanıtla
seba:

Bayanin kalbi islamdaymis. Allah taksiratini affetsin.

21
1
yanıtYanıtla
hakan baran:

arkadaş el insaf. her fırsatta islamiyeti yücelticez diye diğer dinleri yok saymak, onları aşağılamak doğru mu? neyin ne olduğunu yaratıcıdan iyi mi biliyorsunuz. muhtemelen bu kadıncağız da zamanında kendi dinini yaşayan biri idi. toprağı bol olsun.

5
11
yanıtYanıtla
DICLENIN OGLU:

YENI BIR KANUN ÇIKIARSA VEYA DEGISTIRILIRSE ''HAYIR BEN ESKI KANUN HÜKÜMLERINI TANIYORUM'' DEME HAKKIN VAR MI HAKAN EFENDI.

yanıt2
yanıt0
yağmır yağmaz:

yazın yağmur yağmassa dinci ve cinciler bu meftaya mana bulurlar

4
12
yanıtYanıtla
TC Vatandaşı:

Hristiyan usülü olması en doğrusu.

6
8
yanıtYanıtla
gel vatandas gel:

aksam aksam iyi güldürdün . . . . . . komik vatandas

yanıt0
yanıt3
cengizhan:

akp ve uzunu tanısaydı hayatta isalam kurallarına göre gömülmeyi istemezdi

5
7
yanıtYanıtla
v:

yalan. . müslümanlar tabutlla gömülmüyor

9
2
yanıtYanıtla
Çorba:

Açıkça İslamiyeti benimsemişti denmiyor - çünkü öyle değil anlaşılan-. Yani müslüman olmamış ama usul olarak İslami usullere göre ama yine de tabutla. . ???? Anlayan varsa bir zahmet . . .

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title