Haberler

Muğla'da İki Mevsim Bir Arada Yaşanıyor

Muğla'da bazı vatandaşlar yüksek kesimlerde karın keyfini çıkartırken, bazıları da sahilde denize girip yürüyüş yaparak sıcak havanın keyfini yaşıyor.

Muğla'da bazı vatandaşlar yüksek kesimlerde karın keyfini çıkartırken, bazıları da sahilde denize girip yürüyüş yaparak sıcak havanın keyfini yaşıyor.

Türkiye'nin "turizm cenneti" Muğla'da bir günde iki mevsimi bir arada yaşamak mümkün. Hava sıcaklığının 21 derece ölçüldüğü Akyaka'da bazı vatandaşlar denize girip sahilde yürüyüş yaparken, bazıları da kent merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Sandras Dağı'na giderek karın keyfini çıkartıyor.

Adrenalin tutkunu turistler, deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikte doğal kaynak suyunun bulunduğu karla kaplı Sandras Dağı'nda tırmanış, yürüyüş ve snowboard yapıyor.

Sandras Dağı'na tırmanmak isteyen turistler, karla kaplı bölgede yaklaşık 5 kilometre yürüyerek küçüklü büyüklü şelaleler ve dik yamaçlardan oluşan doğal parkurda zirveye ulaşabilmek için çaba harcıyor.

Bölgeye ulaşan ziyaretçiler, buz tutan gölde balık tutma keyfini yaşıyor. Su sporlarını tercih edenler ise Akçapınar sahilinde rüzgar sörfü yapıyor.

Hava sıcaklığının 21 derece ölçüldüğü Ula ilçesine bağlı "Sakin kent" Akyaka Mahallesi'nde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar ise denize girdi, sahilde yürüyüş gerçekleştirdi.

Gökova Körfezi'nin "Cennet köşesi" tabir edilen ve her mevsim mavi ile yeşilin bir arada olduğu Akyaka'da sıcak havayı fırsat bilen vatandaşların bazıları da ormanlık alanda piknik yaptı.

Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılan vatandaşlar su samurundan deniz kaplumbağasına onlarca hayvan türü ile farklı bitki türlerini görme fırsatı yakaladı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Akyaka Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title