Haberler

Muğla'da "Hamsi Şöleni"

Menteşe Belediyesi ve Karadenizliler Derneği tarafından 2. Hamsi Şöleni düzenlendi.

Menteşe Belediyesi ve Karadenizliler Derneği tarafından 2. Hamsi Şöleni düzenlendi.

Kışla Parkı alanında düzenlenen şölene yağışlı havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şölen kapsamında vatandaşlara ücretsiz hamsi ekmek dağıtıldı. 5 ton ızgara ve tavada pişirilmiş hamsinin dağıtıldığı şöleni Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, siyasi partilerin il başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de ziyaret etti.

Şölende Karadeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Halk oyunları ekipleri gösteri sunarken, yerel sanatçıların söylediği türkülerle de vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, şölende yaptığı konuşmada, Muğla'nın sevgi ve hoşgörü kenti olduğunu söyledi.

Muğla'da düzenlenen etkinliklerle insanların tüm Türkiye'ye birlik mesajları verdiğini belirten Çiçek, "Muğla sahip olduğu doğal güzelliklerle Türkiye ve dünyanın incisi konumunda. Kentimiz, yaz döneminde de bölgesinde misafir ettiği yabancı turistlere sevgi ve dostluk mesajları veriyor. Karadenizliler Derneği'nin yaptığı bu şölen çok anlamlı. Türkiye'nin her kentinden her bölgesinden bütün insanları burada topluyor. Adeta tek vücut oluyor. Bu nedenle Karadenizli anneleri, babaları böyle evlatlar yetiştirdiği için kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise hamsi şölenindeki amacın birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki insanların Karadeniz'in kültüründe birleştiğini vurgulayan Gürün, "Bu şenliğin çok önemli bir çıktısı olacak. Burada tüm inanç grubu, tüm anlayış grubu bir araya gelmiş. Önemli olan buradaki şenlikte olduğu gibi tüm insanların hangi kökenden, hangi bölgeden olursa olsun bir araya gelebilmesi ve diğer bölgenin kültürünü içselleştirip paylaşabilmesi. Bunu sağladıkları için Karadenizliler Derneği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş ise hamsi şöleninin gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğini vurgulayarak, Muğla'da 80 bin civarında Karadenizli yaşadığını anlattı.

Hedeflerinin Muğla'daki en güçlü sivil toplum örgütü olma adına faaliyetlerde bulunmak olduğunu kaydeden Karakaş, Muğla için sosyal, kültürel ve ekonomik alanda güçlü projeleri hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlikte konuşmaların ardından Karadeniz halk oyunları ekibi eşliğinde vatandaşlar halk oyunları oynadı.

Muğla Valisi Amir Çiçek ve protokol üyeleri şenliğe katılan vatandaşlara hamsi dağıtarak, horon tepti.

Kaynak: AA / Yerel

Osman Gürün Amir Çiçek Karadeniz Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title