Haberler

Muğla'da Fırtına Etkili Oluyor

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede rüzgarın hızı zaman zaman 75 kilometreyi buldu. Fırtına, ilçe merkezi, Gümbet, Turgutreis, Bitez, Gümüşlük ve Yalıkavak'ta günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Fırtına nedeniyle Kumbahçe Mahallesi'ndeki bazı işletmelerin masa ve sandalyeleri sürüklendi. İşletmelerin denize bakan kısımlarına vuran dalgalar hasara neden oldu. İşletmeciler, sahilde kum torbalarıyla önlem aldı. Bazı iskeleler ve işletmelerde hasar meydana geldi. Mümtaz Ataman ve Kale caddelerinde kopan ağaç dalları hasara yol açtı.

Gümbet Mahallesi'nde yaklaşık 20 metrelik gulet, demirli bulunduğu yerden sürüklenerek karaya oturdu. Bodrum-Kos feribot seferleri de fırtına nedeniyle iptal edildi.

Milas'ta iki evin çatısı uçtu

Milas'a bağlı Söğütçük Mahallesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle iki evin çatısı uçtu, bir evin çatısı ve bir otomobilde de kopan parçalar nedeniyle hasar meydana geldi.

Haber verilmesiyle bölgeye gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ile Milas Belediyesi Destek Hizmetleri ekipleri, çalışmalara başladı.

Söğütçük Mahallesi Muhtarı Akif Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 01.30 sıralarında büyük bir gürültüyle uyandıklarını söyledi.

Fırtına nedeniyle güneş enerjisi sisteminin su deposunun patlaması sonucu evlerini su bastığını anlatan Çoban, "Yandaki amca oğluma ait evin çatısı bizim evin üzerine uçmuş. Bir telefon direği çatıyı tutunca daha büyük hasar olması önlendi. Ayrıca imam lojmanımızın da çatısı aynı durumda. Otomobilimde de hasar meydana geldi" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Turgutreis Bodrum Bitez Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title