Haberler

Muğla'da Çalınan Cep Telefonları Adana'da Ele Geçirildi

Muğla'da teknoloji mağazasındaki çelik kasayı oksijen kaynağı ile kesip 500 bin lira değerinde 204 adet cep telefonu ile dizüstü bilgisayar ve tabanca çalan 22 yaşındaki S.İ., Adana'da sahte faturayla cep telefonlarını satmaya çalışırken yakalandı.

Muğla'da teknoloji mağazasındaki çelik kasayı oksijen kaynağı ile kesip 500 bin lira değerinde 204 adet cep telefonu ile dizüstü bilgisayar ve tabanca çalan 22 yaşındaki S.İ., Adana'da sahte faturayla cep telefonlarını satmaya çalışırken yakalandı.

Olay, 26 Nisan'da Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde meydana geldi. Konacık Beldesi'nde bulunan teknoloji mağazasındaki çelik kasayı kesen kimliği belirsiz hırsızlar, 204 adet cep telefonu, 1 adet dizüstü bilgisayar ile 1 tabanca ve fatura cildini çalarak kayıplara karıştı. Telefon hırsızlarını yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Muğla'dan çalınan telefonlardan bir tanesinin 15 Mayıs'ta Kocavezir Mahallesi'nde bir bayiye satıldığını tespit etti. Telefonun izini süren ekipler, hırsızlık zanlılarının lüks oto meraklısı olduklarını ortaya çıkardı.

Polis ekipleri, bayiye satılan cep telefonuna el koydu. Satış yapanların eşkalini ve kullandıkları lüks otomobili de belirleyerek yakalamak için harekete geçti. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda, Muğla'daki mağazadan telefonları çalan S.İ. ile çalıntı cep telefonlar için sahte fatura düzenleyip, piyasaya sürmeye çalışan Y.Ö (26), S.E (20) ile İ.M (24) evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çalınan telefonlar, dizüstü bilgisayar, 20 bin lira değerinde kontör kartı, ruhsatsız tabanca ve 7 adet mermi ile çok sayıda sahte fatura ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar telefonu S.İ. ile başka bir suçtan cezaevine olan Vedat Y.'nin çaldığını söyledi. Muğla'daki işyerinden telefonlarla birlikte aldıkları boş fatura koçanlarına sahte isimler yazdıklarını söyleyen zanlılar, çalıntı telefonları bu şekilde sattıklarını anlattı.

Hırsızlık Büro Amirliği'ndeki işlemlerin ardından 'İşyerinden nitelikli hırsızlık, sahtecilik, 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet ve suç eşyasını satın alma' suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hırsızlık Büro Amirliği Konacık Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title