Haberler

Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali Düzenlendi

Menteşe ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde düzenlenen birinci Boğa Güreşi Festivali'nde 140 boğa güreştirildi.

Muğla'da Boğa Güreşi Festivali düzenlendi.

Yenice arenasında düzenlenen boğa güreşlerine Muğla'nın ilçeleri ile Aydın'dan getirilen 140 boğa tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreştirildi.

Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü Muğla'da, Menteşe Belediyesine ait itfaiye aracı sahayı sulayarak sıcaktan etkilenen boğaları serinletmeye çalıştı. Bazı vatandaşların güreşleri kamyon kasaları ve traktör römorklarında izlediği görüldü.

Yoğun katılımın olduğu güreşlerde zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, izleyicilerin bulunduğu yöne gidince heyecanlı anlar yaşandı.

Boğa Güreşleri Düzenleme Komite Üyesi Can Tekin Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'da bu yılki ilk boğa güreşlerini düzenlediklerini söyledi.

Güreşlerden elde ettikleri geliri mahallelerindeki yardıma muhtaç çocuklar için kullanacaklarını belirten Uygur,  "Boğa güreşleri, bölgede bir gelenek haline geldi. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için çalışıyoruz. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Güreşler sonucunda boğası galip gelen boğa sahipleri de davul zurna eşliğinde sahada tur atarak sevinçlerini seyircilerle paylaştı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Menteşe Yenice Aydın Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title