Haberler

Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "1. Salihpaşalar Boğa Güreşleri" festivali düzenlendi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "1. Salihpaşalar Boğa Güreşleri" festivali düzenlendi.

Bayır Arenası'nda düzenlenen güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 5 bin kişi, kamyon kasaları ve traktör römorklarında boğaların mücadelesini takip etti.

Muğla ve Aydın'dan getirilen 120 boğanın güreştirildiği sahanın çevresinde sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındı. Boğa sahipleri, hakem kararıyla bitirilen müsabakaya rağmen birbirinden ayrılmayan hayvanlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Güreşlerden galip ayrılan boğaların sahipleri, büyük sevinç yaşadı.

Güreşler sırasından bazı boğalar da güvenlik duvarlarını aşarak, seyircilerin arasından geçti. Hava sıcaklıklarından ve güreşlerin yapıldığı alanın toz olmasından dolayı itfaiye ekipleri sık sık güreş sahasını suladı.

Salihpaşalar Mahallesi'nin muhtarı İsmail Baş, güreşlerden elde edilecek geliriyle okullarına kalorifer sistemi ve mahallelerine güvenlik kamerası yaptıracaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Menteşe Aydın Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title