Haberler

Muğla'da Bayram Yoğunluğu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'da Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'da Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Ramazan Bayramı tatilini Muğla'da geçirmek üzere gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, Muğla'nın turistik ilçelerini hareketlendirdi. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçelerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Tatilini, gözde tatil merkezlerinden biri olan Bodrum'da geçirmek isteyenler, hava trafiğinde yoğunluğa yol açtı.

Milas-Bodrum Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, havayolu firmaları, Ramazan Bayramı boyunca sefer sayısını artırdı. Havayolu şirketleri tarafından bayram için 125 ek sefer konulduğu ve bu sayının artacağı öğrenildi.

Otobüs firmaları da tatilini Ege kıyılarında geçirmek isteyen yerli turistler için 200'ün üzerinde ek sefer koydu.

Bodrum, Milas, Marmaris, Fethiye Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ve trafik ekipleri, ilçe girişi başta olmak üzere araç geçişlerinin yoğun yaşandığı bölgelerde vatandaşların rahat ve güvenli tatil geçirebilmeleri için uygulamalarına devam ediyor.

9 günlük bayram tatili rezervasyonları artırdı

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasından sonra rezervasyonlarda çok büyük artış olduğunu söyledi.

Hem yurt içi, hem de yurt dışından gelen turist sayısının arttığını ifade eden Özyurt, "Özellikle bayramdan sonra Rus ve İsrail pazarında iyi gelişmeler olacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Özyurt, Bodrum'daki doluluk oranından da bahsederek, "Şu anda Bodrum'da yüzde 90'ın üzerinde yoğunluğumuz var. Bayramdaki bu yoğunluğun bir tanesi de burada devre mülkü olan, evleri olan, ikinci konutu olanların da bayramda gelmeleri. Bu nedenle bayram tatili yoğun geçecek diye umut ediyoruz." dedi.

Özyurt, bayram tatilinde ilçeye gelecek olan tatilci sayısının 1.5 milyonu bulacağını da sözlerine ekledi.

Kara yoluyla gelmek istemeyen vatandaşların hava yoluna yöneldiğini dile getiren Özyurt, "Hava yolu firmaları erken rezervasyonlar uyguladığı ve ucuza geldiği için ek seferler konuldu. Bunun da oldukça faydası olacağını düşünüyorum. Her gün ilave ek seferler konuluyor." diye konuştu.

Yetkililer, Ramazan Bayramı tatili süresince Muğla ve ilçelerinde toplam 6 milyon yerli turistin ağırlanmasının beklendiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Halil Özyurt Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title