Haberler

Muğla'da Arapça Bilgi Yarışması

Muğla genelindeki İmam Hatip liseleri arasında Arapça Bilgi ve Etkinlik İl Birinciliği Yarışması yapıldı.

Muğla genelindeki İmam Hatip liseleri arasında Arapça Bilgi ve Etkinlik İl Birinciliği Yarışması yapıldı. Menteşe İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışma, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Menteşe, Fethiye, Köyceğiz, Milas, Marmaris İmam Hatip Liselerinden öğrencilerin il birincilikleri için yarıştıkları etkinliklere; Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Fikret Süren katıldı.

Yarışma jüri başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Çelik'in yaptığı Arapça Bilgi ve Etkinlik Bilgi Yarışması, Şiir Okuma Yarışması ve Hitabet dallarında olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Bilgi Yarışması kategorisinde Muğla Menteşe İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Kadir Uslu, Elif Akman, Mutla Sarı, Adem Orcin adlı öğrencilerden oluşan grup Denizli'de yapılacak olan bölge yarışmalarına katılacak.

Arapça şiir okuma yarışmasında ise Köyceğiz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ümmühan Yılmaz il birincisi oldu. Arapça hitabet kategorisinde ise Menteşe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tugay Öztürk bölge yarışmalarında 26 Nisan'da Denizli'de Muğla'yı temsil edecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köyceğiz Fethiye Menteşe Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title