Haberler

Muğla'da Alternatif Turizm Çalışmaları

Dalyan Turizm, Kültür ve Çevre Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen bisikletli turizmin altyapısının geliştirilmesi konulu "The Eco Trail" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.Valilik Özer Türk Salonu'ndaki programa, Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ilgili kurum müdürleri ve belediye başkanları katıldı.Toplantıda Vali Çiçek'e Dalyan-Köyceğiz-Ortaca bölgesinde hazırlanacak yürüyüş rotaları, açılacak yeni parkurlar, levhalandırma, işaretleme ile bisiklet rotalarının belirlenmesi, hazırlanacak rehber kitap, harita, tanıtım broşürü ve sosyal medya sayfalarının yapımı hakkında sunum yapıldı.Vali Çiçek, yapılacak turizm faaliyetlerinde yerel yöneticiler, belediyeler, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden hangi kurum olursa olsun sorun çözücü yöntemle, bürokratik engel koymadan çalışması gerektiğini söyledi.Hazırlanacak projelerde yatırımcıya, turizmciye kolaylık gösterdiklerini belirten Çiçek, Muğla'da alternatif turizmle ilgili üretilen projelere destek verdiklerini dile getirdi.Turizmi canlandırmanın önemini vurgulayan Çiçek, "Ören yerleri ve tarihi yerlerimizin turizmini canlandırmalıyız. Bu amacımızı gerçekleştirebilmemiz için yurtiçi ve yurtdışından gelecek insanlarımıza gerekli ulaşım sağlamalıyız. Bunun için hazırlanacak güzergahlar büyük önem taşıyor" dedi.Muğla'da yürütülecek alternatif turizm çalışmalarında yürüyüş ve bisiklet güzergahlarının da büyük önem taşıdığına işaret eden Çiçek, "Muğla'da alternatif turizm uygulanacak. GEKA'da bu projelere çok büyük destek veriyor. Alternatif turizmde yürüyüş ve bisiklet güzergahlarının turizmi canlandıracağı inancındayım" diye konuştu.Projeyle ilgili soruları ve çözüm önerilerini dinleyen Çiçek, projelerin takibinin titizlikle yapılacağını ifade etti.

"Amaç projeyi 12 aya yaymak"

Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği üyesi Murat Demirci ise projenin uzun mesafe doğa ve kültür rotaları projesi olduğunu anlattı. Amaçlarının bölgede turizmi 12 aya yaymak olduğunu vurgulayan Demirci, şunları söyledi: "Biz bölgemizde alternatif turizmi yaygınlaştırmak istiyoruz. Bölge değerlerimizin, kültürümüzün, yemeklerimizin tanıtımını yapmak turizme entegrasyonunu sağlamak için çalışıyoruz. Proje ile Dalyan-Köyceğiz-Dalaman bölgelerinin aktif tanıtımını yapacağız. Bu amaçla işaretleme ve tabelalandırma yapılabilmesi için izne tabi alanlarda gerekli izinlerin alınması sürecinin hızla tamamlanarak biran önce projenin alternatif turizm kazandırılmasını istiyoruz. Bu konuda ilgili kurumlardan destek bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amir Çiçek Güney Ege Dalaman Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title