Haberler

Muğla'da 63 Kişi Trafik Kazalarında Hayatını Kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK)n 2014 verilerine göre Muğla’da 2014 yılında trafik kazalarından 63 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 160 kişi ise yaralandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK)n 2014 verilerine göre Muğla'da 2014 yılında trafik kazalarından 63 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 160 kişi ise yaralandı.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri çerçevesinde verilen bilgiye göre 2014 yılında; Muğla'da 4 bin 109 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Muğla'da meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 78,1'i (3 bin 210 adet) yerleşim yeri içinde gerçekleşirken, yüzde 21,9'u (899 adet) yerleşim yeri dışında meydana geldi.

Muğla'da trafik kazalarında 63 kişi hayatını kaybederken 6 160 kişi yaralandı. Muğla'da meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yüzde 39,7'si (25 kişi) yerleşim yeri içinde, yüzde 60,3'ü (38 kişi) yerleşim yeri dışında hayatını kaybetmiştir. Bu kazalarda yaralandı. 6160 kişinin yüzde 73'ü (4 497 kişi) ise yerleşim yeri içinde, yüzde 27'si (1663 kişi) yerleşim yeri dışında yaralandı.

Marmaris, Bodrum, Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Datça gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla ve yöresinde, Muğlalı vatandaşların ve yörede tatillerini geçirecek misafirlerin, huzur ve güven ortamı içinde Ramazan Bayramı'nı geçirebilmeleri için Muğla valiliği çeşitli tedbirler alındı. Bu çerçevede, sağlık ve güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, ulaştırma, haberleşme ve tüm belediye hizmetleriyle ilgili önceden alınan tedbirler, bayram öncesi, bayram süresi ve sonrası için, yeniden gözden geçirildi.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu devlet karayolu güzergahlarında, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı sağlanması için ekip sayıları arttırıldı. Bayram öncesi ve sonrasında, hız ve fazla yük kontrolleri, araçların kullanım süreleriyle ilgili kontrollerin arttırılması konusunda planlama yapıldı. İl genelindeki tüm hastanelerde, yaşanacak her türlü kazalara ve sağlık sorunlarına karşı nöbetçi sağlık ekipleri 24 saat kesintisiz çalıştırılırken, gezici motorize sağlık ekipleri de turizm merkezlerini birleştiren yollarda görevlendirildi.

VALİLİK UYARDI

Muğla Valiliği'nden bayram öncesi yapılan açıklamada; "Ramazan Bayramı tatilinde istenmeyen acı olayların yaşanmaması için, özellikle sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları, kesinlikle alkollü araç kullanmamaları, aşırı sürat ve hatalı sollama yapmamalarının alınan tedbirler açısından büyük önem arz ettiğini Muğlalı vatandaşlarımıza ve tatillerini ilimizde geçirecek misafirlerimize hatırlatırız" denildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title