Haberler

Muğla'da, 2 Yılda 228 Sağlık Görevlisine Şiddet Uygulandı

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "2 yıl içerisinde il genelinde 164’ü sözel, 64’ü fiziksel şiddet olmak üzere 228 sağlık görevlisine şiddet uygulanmıştır” dedi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "2 yıl içerisinde il genelinde 164'ü sözel, 64'ü fiziksel şiddet olmak üzere 228 sağlık görevlisine şiddet uygulanmıştır" dedi.

Tekin,  "Çalışan Hakları ve Güvenliği" konulu programda yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı'nı üzüntüyle karşıladıklarını, yaşanan şiddet olaylarından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından çalışanların haklarının artırıldığını söyledi.

Ersin Arslan'ın vefatıyla sağlıkta bir milat ortaya çıktığını belirten Tekin, "Doktor Ersin Arslan'ın vefatının ardından çalışan sağlık görevlisinin güvenliğinin sağlanması konusunda genelge yayınlandı. Bu genelge ile sağlık çalışanlarına bazı hukuki haklar, vatandaşlara da yaptırımlar getirildi" diye konuştu.

Çalışan güvenliği içerisinde "beyaz kod" uygulamasına geçildiğini vurgulayan Tekin, "Sağlık Bakanlığı tarafından, herhangi bir fiziksel veya psikolojik şiddete maruz kaldığımızda bildirim yapabileceğimiz bir sitem kuruldu. Sağlık çalışanları şiddete maruz kaldıklarında önce tutanak tutacak, daha sonra 113'ü arayacaklar veya tuttukları tutanakları sağlık müdürlüğüne getirerek yardım alacaklar" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarında yaşanan artışa değinen Cihan Tekin, şöyle konuştu:

"2 yıl içerisinde il genelinde 164'ü sözel, 64'ü de fiziksel olmak üzere 228 sağlık görevlisine şiddet uygulanmıştır. Sağlık Bakanlığı avukatlarınca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bu vakalar takip edilmektedir. Bu vakalardan 2'si sonuçlanmış durumda. Bunlardan biri 2012, diğeri ise 2013 yılına ait. 2012 yılında 3 ayrı suçtan beyaz kod bildirimi yapılmış. Bunlara bin 500 lira idari para cezası, 1 yıl 15 gün hapis cezası, son olarak da 6 ay 7 gün hapis cezası verilmiş. 2013 yılında sonuçlanan diğer dosyada 7 bin 80 lira idari para cezası ve 2 ay süreyle öfke kontrol programına katılma zorunluluğu hakim tarafından sanığa verildi."

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından seçilen yılın hekimi, Milas 8 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Serap Türkekul'a, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından plaket verildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı 14 Mart Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title