Haberler

Muğla Cezaevi'nde Çocuk Tutuklulara İşkence İddiası

Güncelleme:

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi Sübyan Koğuşu'nda, yaşları 12 ile 15 arasındaki 4 çocuğa işkence yapılıp, tecavüz edildiğini ileri sürdü.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi Sübyan Koğuşu'nda, yaşları 12 ile 15 arasındaki 4 çocuğa işkence yapılıp, tecavüz edildiği ileri sürüldü.

"DOKTOR RAPORLARIYLA HER ŞEY ORTADA"

CHP Muğla Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Cezaevleri İnceleme Komisyonu Üyesi Nurettin Demir, "Yapılan bir insanlık suçudur. Çocuklara cinsel tacizde bulunulmuş. Vücutlarında sigara söndürülmüş. Doktor raporlarıyla her şey ortada" dedi.

Marmaris İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi M.U. ve üç arkadaşı, iddiaya göre ilçede bir hırsızlık olayına karıştı. Gözaltına alınan 4 çocuk, tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Sübyan Koğuşu'na yerleştirilen çocuklar, 53 gün burada kaldı. İddiaya göre bu 4 çocuğa, aynı koğuşta kalan 17 yaşındaki diğer çocuklar tarafından işkence yapılıp, tecavüz edildi. Çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü, ayaklarına gazete bağlanıp ateşe verildiği öne sürüldü. Cezaevinden çocuğunu almaya giden baba H.U., vücudundaki izleri görünce hemen hastaneye götürdü. Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar, M.U.'ya cinsel istismarda bulunulup, işkence yapıldığına dair ön rapor tutup, durumu polise bildirdi. Marmaris Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasının gönderildiği Muğla Cumhuriyet Savcılığı, çocuğu Muğla Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Adli Tıp raporu 'gizli' ibaresiyle savcılığa gönderildi.

"ANLATILANLAR KAN DONDURACAK CİNSTEN"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, cezaevinde yaşanan olayları incelemek üzere Muğla'ya geldi. Baba H.U. ile CHP Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Demir, "Sübyan Koğuşu'nda iki aya yakın zamanda hemen hemen her gün işkence, taciz ve hatta ırza geçmeler yaşanmış. Anlatılanlar kan donduracak cinsten. Tarafıma aktarılan işkence yöntemleri, daha önce Pozantı'da karşılaştığımız birçok vaka burada da var" dedi.

"AYAKLARINA PARFÜM DÖKÜP YAKMIŞLAR"

Milletvekili Demir, iddialar arasında 17 yaşındaki tutuklu ve hükümlü üç büyük çocuğun, küçüklere koğuşu temizletip, bulaşıkları yıkattığını ve bazı özel isteklerini yaptırdığının yer aldığı belirterek şunlyarı söyledi:

"İtiraz ederlerse paspas sopası ile dövüyor, tabakların kenarlarıyla kafalarına vuruyorlarmış. Küçük çocuklar çığlıklarla kapıyı vurduklarında, gardiyanlar kapıları açıp ya hemen kapıları üstlerine kapatıyorlar, ya da küçük çocukları başka bir koğuşa alıyorlarmış. Ancak bir iki saat geçtikten sonra dışarıda başka koğuşa aldıkları küçük çocukları, tekrar gerisin geriye sübyan koğuşuna getiriyorlarmış. Aynı gece veya başka geceler, 'küçükler şikayet ettiler' diye gece küçük çocukların ayaklarını gazete veya kantinden aldıkları parfümü ayaklarına döküp yakıyorlarmış. Bu yapılanlar gardiyanlara anlatıldığında ya hamam denen karanlık soğuk odaya, ya da tuvalet olarak da kullanılan, bir deliği olan karanlık bir hücreye atıyorlarmış. Günlerce orada hücrede tutuyorlarmış. Yemekler, hücredeki mazgallardan, yarısı kesilmiş plastik su şişesi içinde veriliyormuş. Tuvaletlerini, hücre gibi yerlerdeki o tek deliğe yapıyorlarmış. Beş altı gün sonra hücreden çıkan çocuklar tekrar sübyan koğuşuna getirildiğinde, kendi aralarında 'terbiye edildi' diye ifade ediyorlarmış. Ayrıca görüştüğüm çocuklardan birinin ensesinde sigara söndürülmüştü. Sigara söndürülen bölge, gözle görülecek kadar derindi. Sübyan koğuşundaki büyük çocuklar, küçük çocukları özellikle geceleri uyurken yanlarına yatıp bacaklarını, vücutlarını okşuyorlarmış. Cinsel organlarına diğer küçük çocukların dokunması için zorluyorlarmış."

UYKUSUNDA 'YAPMAYIN, YAPMAYIN' DİYE BAĞIRIYOR

Çocuğun babası H.U., ise, "Oğluma ve arkadaşlarına cezaevinde tecavüz edilmiş. İşkenceye maruz kalmışlar. Bize gardiyanlar ve cezaevi yetkilileri, savcılıkta oğlumun düşme sonucu bu hale geldiğini söylememi istediler. Cezaevi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundum. Oğlum her gece çığlıklar içerisinde uyanıyor. 'Yapmayın, yapmayın!' diye uykusunda bağırıyor. Bu işin sonunu bırakmayacağım. Adalet istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Demir Marmaris Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (54)

İKM:

Arkadaşlar çoğu yalan haber inanmayın böyle şeylere. Ben çocuk cezaevinde çalışıyorum. Vallahi billahi aileleri bizim baktığımız gibi bakıp sevmiyorlardır çocuklarını. Bu konuda gerçekten çok ciddiyim. Yalan olduğunu da şöyle anlatayım. Bir kere çocukların üzerine kapı kapatma gibi bir mevzu söz konusu değildir. Çünkü infaz koruma memurları çocuk cezaevlerınde koğuş içinde çalışmaktadırlar. Yani çocuklarla birlikliktedirler 24 saat boyunca. Her çocuğun şahsi odası bulunmaktadır. Ve gece yatarken her çocuk odasına yerleştirilir ve kapısı kitlenir. Herhangi acil durum için içeride alarm butonu bulunmaktadır. Kantinden parfüm alındığı soylenmiş. Hiçbir cezaevinde yanıcı madde bulunmamaktadır. İtibar etmeyin lütfen böyle haberlere. . .

8
65
yanıtYanıtla
can:

Bakıyorum da yer MUĞLA olunca (yani herhangi bir Kürt bölgesi olmayınca) nasılda hümanist olmuşsunuz. Bu olaylar Kürt bölgesinde olsaydı (ki, her gün yaşanıyor zaten sizin sahtekar medyanız yayınlamıyor) şu an hepiniz ''OH OLSUN'' diye zırvalanıyordunuz, vicdansız, hain, orta asya mongolları sizi.

58
9
yanıtYanıtla
kadriyebjkmobilWeb@haberler.com:

Agliyarak okudum ..allahim sen koru bu cocuklari..

57
0
yanıtYanıtla
akgençlik:

chp kapatılsın diyen milyonlarca Müslümandan biriyim

12
25
yanıtYanıtla
Yalan haber:

'' insana her duyduğunu söylemesi yalan olarak ona yeter'' bilmem bu sözü bir yerlerden duydunuzmu ? çünkü söylenenlerin hepsi iftira bir bilen olarak ben size söyliyeyim. o bela ananlar sizlere acıyorum çünkü sadece şu gördüğünüz yalan ve iftira üzerinden yorum yapıyorsunuz işin içeriğini bilmiyorsunuz

6
27
yanıtYanıtla
Hak ettiMobil-IOS:

Başkasının evine işine girecek Malını çalacak sonrada cezaevi şöyle böyle diyecek az yapmışlar etme bulma Dünya'sı

6
26
yanıtYanıtla
komünist Mobil-ANDROID:

arkadaşlar amca oğlum üç gün ceza evinde kaldı Balıkesir de inanin öyle olaylar oluyormus ki başkan varmış oda da herkes ona saygı göstermek zorunda imiş o nerse o oluyormus önce bütün gazeteleri o oluyor sonra diğer mahkumlar okuyormus o nerde yat derse oraya yatmak zorunda imiş mahkumlar bu durum gardiyanların işine geliyormuş çok büyük haksızlık ülkede adalet yok

28
2
yanıtYanıtla
hmobilWeb@haberler.com:

Cok sey yazdim ama onaylanmiyor..vala insani cildirtiyor bu tur haberler o gardiyanlar ve oranin yetkilileri bu tur seylere goz yumanlar allah belanizi versin o cucuklarin hayatlari karardi sizinkide kararir insallah....

24
5
yanıtYanıtla
..:

AKP YENİ TÜRKİYESİ VE SAPIK GARDİYANLARINLA BERABER

14
14
yanıtYanıtla
şfr.48:

masallar masallar. her anlatılana inanmayın arkadaşlar. bi defa cezaevinde parfüm satılmayacağını bile bilmeyen insanlar çıkıp konuşuyorlar. cezaevlerindeki mahkumlara en az oradaki memurlar kadar değer veriliyor. karnım ağrıdı diyen bile gece acile götürülüyor böyle birşeyin olması mümkün değil.

2
24
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title