Haberler

Muğla Büyükşehir Oldu Kaçak Yapı Sahiplerini Yıkım Korkusu Sardı

Muğla'nın büyükşehir olması ve kaçak yapılarla mücadelenin İl Özel İdaresinden Marmaris Belediyesinin tasarrufuna geçmesinin ardından yaz aylarında binlerce tatilcinin ziyaret ettiği turistik mahallelerdeki kaçak yapıların yıkımının gündeme gelmesi, bölgede yaşayanlarda tedirginliğe neden oldu Bu kapsamda kaçak olduğu tespit edilen 3 bin 500 yapının yıkımı için çalışma başlatıldı Marmaris Belediyesi Fen İşleri ve İmar Müdürü Han: "Bozburun Yarımadası'nda yaklaşık 3 bin 500 kaçak yapı tespit edildi.

LEVENT KİŞİ - Muğla'nın büyükşehir olması ve kaçak yapılarla mücadelenin İl Özel İdaresinden Marmaris Belediyesinin tasarrufuna geçmesinin ardından yaz aylarında binlerce tatilcinin ziyaret ettiği turistik mahallelerdeki kaçak yapıların yıkımının gündeme gelmesi, bölgede yaşayanlarda tedirginliğe neden oldu.

Marmaris'in Bozburun Yarımadası'nda bulunan mahallelerde 3 bin 500 kadar kaçak yapı olduğu belirlendi. Yıkım kararları uygulanırsa, çoğu binası kaçak olan söz konusu mahalleler adeta haritadan silinecek.

Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından mahalle statüsüne kavuşan Marmaris'in köylerindeki kaçak yapılarla mücadele, İl Özel İdaresinden Marmaris Belediyesinin tasarrufuna geçti. Bozburun Yarımadası'nda bulunan ve yaz aylarında turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Bozburun, Söğüt, Taşlıca, Bayır, Turgut, Selimiye, Orhaniye ve Hisarönü mahallerinde yaklaşık 3 bin 500 kaçak yapı olduğu tespit edildi. Sezonun bitmesiyle belediye ekiplerinin yıkım işlemlerine başlaması, yöre halkını tedirgin etti.

"40 yıldır yıkım stresi yaşıyoruz"

Selimiye Mahallesi muhtarı Şenol Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallerinin coğrafi yapısı gereği deniz kıyısında kurulmuş olduğunu söyledi.

Kıyı kenar çizgisi kuralının uygulanması durumunda mahallerindeki binaların neredeyse tamamının yıkılmak zorunda kalacağına işaret eden Deniz, "Yıkım yapılacağıyla ilgili henüz bize ulaşan bir tebligat yok ancak mahalle halkımız 40 yıldır evlerinin yıkılacağı stresiyle yaşıyor" dedi.

Bu sorunun çözülmesi için bugüne kadar önemli bir adım atılmadığını iddia eden Deniz, bölge için özel bir imar planı hazırlanması gerektiğini savundu.

"Mahalledeki yapıların yüzde 70'i kaçak"

Selimiye'de çok sayıda kaçak yapı olduğunu belirten Deniz, "Mahallemizdeki yapıların yaklaşık yüzde 70'i kaçak durumda. Oğlunu evlendiren aile mecburen kaçak da olsa ev yapmak zorunda kalıyor. Ruhsat alamayan insanlar kaçak yapılaşmaya mecbur kalıyor" diye konuştu.

Orhaniye Mahallesi muhtarı Cem Dinç de yıkım yapılacağına dair mahallelerindeki kaçak yerleşim yerlerine yeni bir tebligat gelmediğini kaydetti.

Yıkıma başlanması durumunda mahallelerinde çok az sayıda binanın ayakta kalacağına dikkati çeken Dinç, "Orhaniye'deki 600 hanenin 590 kadarı ruhsatsız, kaçak durumda. Mahallemizde kaçak olmayan yapı bulmak çok zor. İnsanlarımız binalarını yasal bir şekilde yapmak istiyorlar ama yetkililer işi yokuşa sürüyor" ifadesini kullandı.

3 bin 500 kaçak yapı yıkılacak

Marmaris Belediyesi Fen İşleri ve İmar Müdürü Özgür Han ise bölgenin klasik sorununun kaçak yapılar olduğunu bildirdi. Kaçak yapıların yüzde 95 kadarının Muğla İl Özel İdaresi tarafından belirlendiğine işaret eden Han, 30 Mart'tan itibaren bu sorunla belediyenin mücadele etmek zorunda kaldığını anlattı.

Bölgedeki tespit ettikleri kaçak yapılara idari para cezası kesilerek yıkım işlemlerini başlattıklarını vurgulayan Han, söyle konuştu:

"Bozburun yarımadasında yaklaşık 3 bin 500 kaçak yapı tespit edildi. Kıyı kenar çizgisinin içerisinde olan özellikli yerlerden yıkıma başlıyoruz. Tabi kurum olarak elimizden geldiği kadar tüm kaçak yapıları yıkmaya çalışacağız. Bu konuda çok hassas ve titiz davranıyoruz ancak kurum tasarrufuyla öncelikli yerlerden yıkımlar başlıyor." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Marmaris Belediyesi Selimiye Bozburun Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title