Haberler

Muğla Bayramda Adrenalin Tutkunlarını Bekliyor

Farklı turist profiline uygun değerleriyle her yıl yaklaşık 3 milyon yabancı turistin tercih ettiği Muğla ve turistik ilçeleri, ziyaretçilerine doğayla baş başa, sessiz bir ortamda dinlenme imkanı sunarken, macera seven turistleri de adrenalin yüklü sportif faaliyetleriyle büyülüyor.

DURMUŞ GENÇ - Farklı turist profiline uygun değerleriyle her yıl yaklaşık 3 milyon yabancı turistin tercih ettiği Muğla ve turistik ilçeleri, ziyaretçilerine doğayla baş başa, sessiz bir ortamda dinlenme imkanı sunarken, macera seven turistleri de adrenalin yüklü sportif faaliyetleriyle büyülüyor. Bölgeye gelen tatilcilerin büyük bir bölümü de antik kentleri ziyaret ederek, kültür turlarına katılıyor.

Bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel zenginliklerle her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan, 260 bin yatak kapasitesi bulunan Muğla, Kurban Bayramı'nda da ziyaretçilerine unutamayacakları bir tatil imkanı sunacak. Deniz, kum ve güneşi ile iddialı olan Muğla, ören yerleriyle de ziyaretçilerine gezme fırsatı sunuyor.

Bayram tatilinde Muğla ve ilçelerini tercih eden yerli turistlerden bazıları, Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü koylarını kapsayan mavi yolculuğa çıkmayı tercih ederken, heyecanı sevenler ise dalış, rüzgar sörfü ve paraşütle atlama gibi sporlara yöneliyor. Kültür turlarına katılmak isteyen ziyaretçiler ise Yatağan, Fethiye, Ortaca ve Milas ilçelerini tercih ediyor.

"Yerli turistler kültür turlarına çok rağbet gösteriyor"

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinde bayram öncesi büyük bir hareketlilik yaşandığını, bayramda turistik ilçelerde faaliyet gösteren nitelikli otellerin bir çoğunun rezervasyonlarını doldurduğunu söyledi.

Çelik, Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da turizm çeşitliliği ile gün içerisinde değişik aktivitelerin yapılabildiğini söyledi.

Önemli doğa güzelliklerine sahip Muğla'da ziyaretçilerin bir taraftan denize girip, dalış, yelken, kano, sörf yapacağını belirten Çelik, isteyen ziyaretçilerin Fethiye'deki Babadağ'da yamaç paraşütüyle uçuş yapma imkanına sahip olduklarını dile getirdi.

Kültür turlarını tercih eden ziyaretçilerin ise Yatağan, Milas, Fethiye, Datça ve Bodrum'daki tarihi alanları ve ören yerlerini gezebileceklerini anlatan Çelik, son yıllarda kültür turlarına yerli turist tarafından çok rağbet olduğunu kaydetti.

Denizle tarih aynı yerde görülebiliyor

Muğla'nın Karia ve Likya uygarlıkları üzerine kurulu Anadolu Yarımadası'nın güney batısında yer alan çok önemli bir bölge olduğuna işaret eden Çelik, şunları söyledi:

"Muğla, korunmuş doğal güzellikleri ve tarihi mirası olan bir kent. Gökova Körfezi'nden koyları gezerek Sedir Adası'na gittiğinizde bir taraftan denizin güzelliğini izlerken bir taraftan da 3 bin yıllık bir tarihi gezme ve görme şansını yakalayabiliyorsunuz. İztuzu plajına gittiğinizde 3 bin yıllık Kaunos Antik kentini gezebiliyorsunuz. Kaya mezarlarını ihtişamını inceleyebiliyorsunuz. Karianın sahil şehirlerinin denizcilik ve ticaretle uğraştığını ve bu tarihi yapıları görebilirsiniz."

Muğla'da yapılan gezilerde bir taraftan tatil yapıp denize girerken diğer yandan ise 3 ila 6 bin yıl arasındaki bir tarihe tanıklık edilebildiğini anlatan Çelik, "Muğla'ya geldiğinizde sizi doğayla buluşturan tertemiz kıyılar dinlenmenize neden oluyor. Bu nedenle son yıllarda bölgemizde yerli turist sayısında da büyük bir artış yaşanmaya başladı. Ramazan Bayramı'nda ilimiz ciddi bir yoğunluk yaşadı. Aynı yoğunluğun Kurban Bayramı'nda da yaşanacağını söyleyebiliriz. Tesislerle yaptığımız görüşmelerde doluluk oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını bazı yerlerde yer bulunmadığını söylediler." dedi.

Çelik, Muğla'nın hem kültürel hem de doğal miras olarak korunması ve kullanılması gereken çok önemli bir bölge olduğunun altını çizerek, misafirlerden bu değerlere sahip çıkmalarını ve gönüllerince bu güzellikleri kullanmalarını istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Veli Çelik Fethiye Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title