Haberler

Feyzioğlu, Böyle Bir Sistemde, Hakim ve Savcılar İktidarın Memurlarına Dönüşür'

Muğla Barosu'nun temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin, demokratik olmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Muğla Barosu'nun temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin, demokratik olmasının mümkün olamayacağını söyledi. Feyzioğlu, Böyle bir sistemde hakim ve savcılar iktidarın memurlarına dönüşür dedi. Muğla Barosu Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Mige Mühendislik Hizmetleri şirketinin yükleniciliğini yaptığı hizmet binası, 4 milyon 710 bin TL'ye mal olacağı belirtildi. Yeni Garaj Mevkisi'nde Türk Telekom'un arkasındaki arsada yapılan Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri törenine, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Adli Yargı Komisyonu Başkanı Kenan Aslanboğan, Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve avukatlar katıldı. Baro Gürkan yaptığı açılış konuşmasında, tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gürkan, Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve adil yargılama hakkı için baromuz mücadeleye etmeye devam edecektir. Bu bizim varlık sebebimizdir. Bağımsızlığımızı, tarafsızlığımız ve adalet arayışımız bir avukatın varlık sebebidir dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu ise, Az sayıda baromuzun tesis ihtiyacı kaldı. Bunun yanı sıra 70'in üzerinde hastaneyle sağlık anlaşması yaptık. Muazzam emeklilik programında 4 bine yakın meslektaşımız hali hazırda ek emeklilik maaşı almakta. Aile sağlık yardımında bugün 3 binin üzerine kişi faydalanıyor. Özellikle genç meslektaşlarımız için UYAP uyumlu icra programını 25 TL'ye emirlerine verdik. Buradan müjdesini veriyorum bir içtihat programı yazdırıyoruz çok kısa sürede yine meslektaşlarımızın hizmetine sembolik bir bedelle sunacağız. Baro kartının da kullanımını sizlerin menfaatine olacak şekilde yaygınlaştırıyoruz ve çok sayıda işletmeyle indirimli anlaşmalar yapıyoruz. Bütün bunlar siz meslektaşlarımızın daha iyi bir meslek hayatı sürmesi içindir diye konuştu. EN ÖNEMLİ MESLEKİ SORUN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Tartışmasız en önemli mesleki sorunların başında hukukun üstünlüğü geldiği belirten Feyzioğlu, Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde alın terimizin değeri olmaz. Bir davayı niye kazandığımızı niye kaybettiğimizi bilmiyorsak, benzer iki dava yan yana iki mahkemeden farklı sonuçlanıyor ise, yüksek mahkemede aynı dairede bu zıt iki kararda aynı gün onanıyorsa alın terimizin değeri kalmaz. Eğer tutukevinde müvekkilimize niye tutuklandığını ve ne zaman tahliye edileceğini anlatamıyorsak kitaba göre cevap veremiyorsak alın terimizin değeri kalmaz. Sorunlarımızın kökünde, en üstünde hukukun üstünlüğünün sağlaması vardır. Bunun için yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını, yargının adil yargılama yapabilir hale gelmesini ve adil yargılama için avukatların hakim ve savcılarla birlikte kurucu unsur olduğunu herkesin kabul etmesini sağlamak zorundayız dedi. Avukatlarını kurucu unsur yapmayan, etkin ve bağımsız savunmaya yer vermeyen bir sistemin demokratik olmasının mümkün olamayacağını belirten Feyzioğlu, Böyle bir sistemde hakim ve savcılar iktidarın memurlarına dönüşür. Ancak etkin ve bağımsız bir savunmanın bulunduğu bir rejimde hakimler hakim, savcılar savcı olabilir. Yargıya da gerçek anlamda yargı denebilir. Türkiye'de binlerce fedakar namuslu çalışkan vicdanlı avukat, hakim ve savcı var. İhtiyacımız hesap verebilir adil yargılama yapabilir, keyfilikten uzak bir sistemi el birliğiyle kurmaktır. Bugün avukatların, hakimlerin ve savcıların bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen, hesap verebilen, keyfilikten uzak bir yargıyı kurmak üzere kenetlenmesinin zamanı çoktan gelmiştir. El birliğiyle de bunu yapacağımıza inanıyorum diye konuştu.Konuşmaların ardından protokol üyeleri binanın temsili temel atma töreni için butona bastı. Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na desteklerinden dolayı el dokuma kilim hediye etti. Feyzioğlu'da, Gürkan'a plaket takdiminde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa İlker Gürkan Metin Feyzioğlu Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title