Haberler

Muğla Babadağ Teleferik Projesi Ihalesi Yapıldı

Babadağ Teleferik Projesi ihalesi yapıldıMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'a teleferik kurulması için Babadağ Teleferik Projesi ihalesi yapıldı.

Babadağ Teleferik Projesi ihalesi yapıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'a teleferik kurulması için Babadağ Teleferik Projesi ihalesi yapıldı. Kırtur Limited Şirketi, yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedeli ve yıllık kazancın yüzde 12.5'ini Fethiye Güç Birliği şirketine vermeyi taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından gerçekleştirilen Babadağ Teleferik Projesi ihalesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meğri Salonu'nda yapıldı. Kırtur Şirketi ile karşısındaki Burkay ve Valter şirketleri ortaklığında ihale gerçekleştirildi. Yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedeli ödemeyi taahhüt eden 2 firma, yıllık kazançlarından Fethiye Güç Birliği Şirketi'ne verecekleri payı belirlemek için ihaleye çıktı. Kapalı zarf usulü verilen ilk tekliflerin ardından açık arttırmaya geçildi. Açık arttırmada birbirine üstünlük sağlayamayan 2 katılımcı, kapalı zarf usulüyle son tekliflerini verdi. İhaleyi teleferiğin yıllık kazancından yüzde 12.5'ini Fethiye Güç Birliği Şirketi'ne vermeyi taahhüt eden Kırtur Limited Şirketi kazandı. Burkay ve Valter şirketleri ortaklığının teklifi ise yüzde 10.6'da kaldı.

İhalenin ardından yaklaşık 30 milyon dolarlık teleferik projesinde sona gelindiğini anlatan FTSO ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, katılımcı firma yetkililerine teşekkür etti. Ülkenin içinde bulunduğu zor duruma rağmen güçlü şirketlerin ihaleye katılmasının gurur verici olduğunu anlatan Arıcan, 2017 yılı sonunda ya da 2018 başında Babadağ'a teleferikle çıkılacağını kaydetti. Projenin dünyaya açılan bir pencere olacağını belirten Arıcan, "İnşallah önümüzdeki günlerde projenin inşaatına başlayıp kısa sürede bitiririz. Bu projeyle hedefimiz, daha birçok projenin önünü açmak. Hedefimizde daha birçok hayal ve proje var. Onlarında en kısa sürede ihalesinin yapılıp bölgemize kazandırılmasını temenni ederim. Bunu hep beraber başardık. Bu projeyi bölgemize kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız. Allah yatırıcımızın yardımcısı olsun" diye konuştu.

"KISA SÜREDE TAMAMLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Projeyi kazanan Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran, inşaat, enerji ve elektromekanik sektörlerinde yatırımlarının bulunduğunu söyledi. Şirket bünyesindeki 2 hidroelektrik santrali (HES) projesinden birinin tamamlandığını diğerinin de tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Kıran, "Künyemizde turizmde vardı. Bu projeyle inşallah turizm sektörüne de adım atmış bulunuyoruz. İstanbul firmasıyız. Teleferik projesine ilk kazmayı hemen vurup, kısa sürede tamamlamayı düşünüyoruz. 18 ay süremiz var. Ancak yurt dışındaki firmalarla yaptığımız görüşmelerde 6 ay gibi sürelerde de tamamlandığını öğrendik. Artık biz de Fethiyeli olduk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Arıcan Fethiye Babadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title