Haberler

Muğla Akdeniz'den Ege'ye Yürüdüler

Akdeniz'den Ege'ye yürüdülerMuğla'nın Datça İlçesi'nde her yıl düzenlenen, "Akdeniz'den Ege'ye Doğa ve Dostluk Yürüyüşü"nün 17'incisi kalabalık bir katılımla yapıldı.

Akdeniz'den Ege'ye yürüdüler

Muğla'nın Datça İlçesi'nde her yıl düzenlenen, " Akdeniz'den Ege'ye Doğa ve Dostluk Yürüyüşü"nün 17'incisi kalabalık bir katılımla yapıldı.

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Kızlan Mahallesi Muhtarlığı'nın desteğiyle düzenlenen 14 kilometrelik yürüyüşe, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman ve yaşlısı genci çok sayıda doğasever katıldı. Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendi. Halaylar, çekildi, horonlar tepildi, zeybekler oynandı. Davul zurnanın coşkulu müziğine yaşlısı, genci, kadın, erkek yüzlerce kişi katıldı.

AKDENİZ İLE EGE BULUŞTU

Datça ilçe merkezi İskele Mahallesi'nde, Akdeniz'deki Kumluk Plajı'ndan testilere doldurulan deniz suyu, Atatürk Caddesi, Sevgi Yolu, Denizliler Sitesi, Azmak Boyu, Kızlan Yel Değirmenleri, Çeşmebaşı Meydanı ve Kez Tepesi geçilerek gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Ege'de Gökova Körfezi Katyalı sahiline dökülerek iki denizin 17'inci kez buluşması sağlandı.

"AKILLARIMIZ DA BİRBİRİYLE BULUŞSUN"

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, bu yıl 17 incisi gerçekleştirilen etkinlikte olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, "Bugün nasıl ki, Akdeniz'in suyunu Ege denizinin suyu ile buluşturacaksak, bu anlamlı günün vesilesiyle, kalplerimizin, gönüllerimizin, akıllarımızın da birbirleriyle buluşmasını, kavuşmasını, yüreklerimizin ortak bir şekilde atmasını temenni ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise konuşmasında, Akdeniz'den Ege'ye doğa ve dostluk yürüyüşünün uzun yıllar boyunca yapılması dileğinde bulundu.

"FİKİR BABASINI KAYBETTİK"

DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman ise, 17 önce başlayan yürüyüşün bugün buruk bir şekilde tekrarlandığını belirtirken, "Yürüyüşün fikir babası Avukat Turgay Sönmez ağabeyimizi bir hafta önce kaybettik. Kendisi bu yürüyüşü Datça'ya armağan etmişti. Datçalılar olarak bugün, onu da yüreğimizde taşıyarak yürüyoruz" dedi. Datça'nın turizmi açısından bu yürüyüşü çok önemsediklerini ifade eden Kahraman, "Yürüyüşümüze, çevre il ve ilçelerden gelenler oluyor. Yabancı turistlerden de katılım var. Datça Yarımadası, Akdeniz ve Ege denizini buluşturuyor. Bu yürüyüş ile biz iki denizin buluşmasına gönderme yapıyoruz. Her yıl, Akdeniz'in suyunu Ege denizi ile buluşturuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Muğla Datça Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title