Haberler

Müftüden "Sağduyu" Çağrısı

Arvas: "Hep birlikte iyiliğe anahtar, kötülüğe kilit olalım"

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, terör örgütü IŞİD bahanesiyle Van'da yapılan izinsiz gösterilerde yakılan Değerler Kur'an Kursu'nda incelemede bulundu.

Arvas, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle de bölgede yaşayan vatandaşlara sağduyu mesajları verdi.

Kentte yapılan Kobani eylemlerinde yakılan kursunu da onarım çalışmalarının devam ettiğini belirten Arvas, şöyle konuştu:

"Bütün kötülüklerin kaynağı şeytani düşünce, vesvese ve desiselerdir. Bildiğiniz gibi Hazreti Adem'in oğlu Kabil, kardeşi Habil'i şeytanın dürtüsüyle öldürmüş ve yeryüzünde ilk cinayeti işleyen de o olmuştur. Herkesin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekir. Bu bilinçle hareket etmeyen toplumlarda, mutluluk ve huzur olmaz. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed müminlere, 'Hepiniz, iyiliğe anahtar, kötülüğe kilit olun' hitabında bulunmuştur. Yani 'iyiliğin önünü açın, kötülüğün önününü kapatın' diyor. Kötülüğü seçen ve fitne ateşini körükleyenlerin akıbetlerinin kötü olduğu bildirilmiştir."

Kokuşmuş cahiliye adetlerini, 21. asır insanlarının terk etmesi gerektiğini belirten Arvas, Van'ın artık bu tür olayları kaldıracak tahammülünün kalmadığına dikkati çekerek, "Artık tamir, iman ve insanların mutluluğu için uğraşmak lazım. Medeniyet de budur. Yani memleketlerin bayındır hale gelmesiyle insanlar mutlu yaşar. Bunu temin etmek için el ele çalışmamız lazım. Zaten dinimizde birlikte yaşamayı, beraber hareket etmeyi ve kardeş olmamızı emrediyor. Hep birlikte iyiliğe anahtar, kötülüğe kilit olalım" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Nimetullah Arvas Kobani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title