Haberler

Müftü Yılmaz'dan Kuran-ı Kerim Okumayı Öğrenen Şahin'e Belge

Taşova Müftüsü Harun Yılmaz, yaz Kuran kurslarında Kuran-ı Kerim okumaya geçen Resul Şahin'e belgesini verdi.

Taşova Müftüsü Harun Yılmaz,  yaz Kuran kurslarında Kuran-ı Kerim okumaya geçen Resul Şahin'e belgesini verdi.

Müftü Yılmaz, Merkez Çarşı Camisi'nde düzenlenen yaz Kuran kurslarına katılan ve kursu başarı ile tamamlayan Resul Şahin'in başarısının kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

"Bu yaz kursuna katılan öğrencilerimiz arasında bizi en çok mutlu eden ve etkileyen ise geçimini hurda toplayarak sağlayan ve tam olarak okuma yazma dahi bilmeyen 17 yaşında olan Resul Şahin isimli gencimiz" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Gencimiz hocalarımızın da büyük özverisi sonucu iki ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim okuma başarısını gösterdi. Bizim bu kursları açmamızdaki asıl amacımız çocuklarımıza cami ve adab-ı muaşeret yanında Kuran ve dini bilgilerin verilmesinin yanında, çok fazla toplum içerisinde olmayan genç ve çocuklarımızı camiye, topluma kazandırmaktır. Bu vesile ile tüm görevlilere özellikle Resul kardeşimizin Kuran okumaya geçmesine vesile olan görevlilerimize teşekkür ederim."

Taşova Merkez Cami Müezzini ve kurs hocası İlhami Yağmur, "Bu yaz kursumuza başlayan Resul kardeşimiz kursun ilk günlerinde çekingen ve ürkek tavırları ile dikkatimi çekti. Kendisi ile zor da olsa iletişim kurarak toplum ve cami adabını kendisine sohbet ortamında sık sık anlattım. Bu süreçten sonra Resul kardeşimiz kendisi ile ilgilenilmesi neticesinde diğer arkadaşlarıyla sıcak ilişkiler kurması sonucu mutlaka Kur'an-ı Kerim okumak istediğini belirtti. Biz de bu gencimizin istekli olduğunu görüp biraz daha fazla özveri gösterip iki ay gibi bir sürede kendisine Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrettik. Resul gibi olan gençlerimizin bu azim ve isteği bize de ayrı bir gurur vermektedir" diye konuştu.

Resul Şahin ise "Benimle ilgilenen ve Kuran-ı Kerim okumayı öğreten hocalarıma teşekkür ediyorum "dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Harun Yılmaz Taşova Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title