Haberler

Müftü Öztürk: Aile İmamı Uygulaması Yaygınlaşmalı

Güncelleme:

Samsun İl Müftülüğü yurt genelinde evli çiftlerin boşanması ve aile içi şiddet olaylarının artması üzerine harekete geçti.

Müftülük bünyesinde oluşturulan ekip, ayrılma noktasına gelen ya da sorunlar yaşayan ailelerle görüşerek, evliliklerinin devamına ikna ediyor. Görüşmelere zaman zaman kendisinin de katıldığını belirten İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, boşanmak üzere olan 19 çifti barıştırdığını söyledi.

Müftülüğe ait 'Alo Fetva' hattına gelen aramalarda bir kişinin ailesinde sorun yaşandığını anlatması üzerine ekip harekete geçip aile ile birebir görüşmeye başladı. Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, aile içi şiddet ve evli çiftlerin ayrılması olaylarında artış yaşanması üzerine aile irşat bürosunda bir ekip oluşturduklarını söyledi.

Bu ekibin Alo fetva hattını arayarak sorunlarını anlatan ya da çözüm arayışında olan ailelerle yüz yüze görüşüp çalışma yaptığını belirten Yrd.Doç.Dr. Öztürk, "Bir yıl içerisinde yaklaşık 100 aile ile görevli arkadaşlarımız görüştü. Boşanma aşamasına gelen bu ailelerin yıkılmaması için çaba harcadılar. Yapılan aile görüşmelerinden 27'sine bizzat ben de katıldım. 19 çifti ikna edip sorunların çözümü için yol gösterdik. Alo fetva hattına gelen sorularda bizim için çok önemli. Vatandaşlarımız bayan irşat görevlilerimize anlatıyorlar. Bize gelen sorulardan yaptığımız tespitlere göre ayrılık nedeni olarak ilk sırayı aldatmayla olayı alıyor. Ardından alkol, kumar ve uyuşturucu geliyor. Daha sonra şiddet geliyor. Şiddet uygulayan kişiler arasında eğitimli çok üst seviyede bürokratlarda var. şiddet ailelerin dağılmasında çok önemli bir rol oynuyor. Öte yandan tabii ki kıskançlık, ailedeki diğer kişilerin etkisi, ekonomik sebepler, eğitim ve kültür farklılıkları psikolojik sorunlarda bu durumun nedenleri arasında yer alıyor" dedi.

Aileleri ikna ettiklerini ancak bazılarının bir zaman sonra tekrar sorunlar yaşayıp boşanma kararı aldıklarını söyleyen Yrd. Doç.Dr. Öztürk şöyle devam etti:

"Biz aileleri barıştırıyoruz. Bizi dinliyorlar fakat artık kökleşmiş sorunlar var. Aradan bir hafta 10 gün geçtikten sonra bir daha problem oluyor. Biz yeni bir çalışma başlatmak istiyoruz. Aile doktoru olduğu gibi aile imamı müessesesini yayınlaştırmamız gerekiyor. Biz ev ev aileleri imamlarımız ve bayan hocalarımız vasıtasıyla onlara seanslar, hizmetler vermeliyiz. Her ailenin bağlı bulunduğu bir imam veya imamın gidecek olduğu bir aile olmalı. Bu anlamda onlarla irtibata geçmeliler. Bu bir insanlık sorunudur. Yeni yetişen gençlerin çok iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Mevcutlara da eğitim vermeliyiz. Yeni nesli bir plan dahilinde yeni nesli iyi yetiştirmeliyiz aksi halde bir felakete doğru gidiyoruz." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Öztürk Samsun Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title