Haberler

Müftü Hafız Bayanlara Konferans Verdi

Güncelleme:

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Hafızlık eğitimi alan bayan kursiyerlerle bir araya geldi.

Hafızlık eğitiminin önemi konuşuldu

Batman'da "Her Ay Bir Konu Bir Konuk" projesi kapsamında Müftülük tarafından düzenlenen konferanslarda bu ay hafızlık eğitiminin önemi konuşuldu.

Batman İl Müftülüğü tarafından "Her Ay Bir Konu Bir Konuk" projesi kapsamında Batman merkez Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur'an Kursunda "Hafızlık Eğitiminin Önemi ve Tarihçesi" konulu konferans verildi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Hz. Peygamberin ilk hafız olduğunu, Sahabeler döneminde hafızların sayılarının çok olduğunu, daha sonraki dönemlerde bayan hafızların sayılarının da giderek arttığını ifade etti.

"Ülkemizde de son yıllarda Kur'an eğitimine ve hafızlığa verilen önem gittikçe artmıştır." diyen Erhan, "Yasal zeminde olanaklar sağlanmış ve iyileştirmeler yapılmıştır. Bütün bu olanaklar çerçevesinde bizler de Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı hıfz etme çabası içinde olmak adına gayretle çalışarak, Hz. Peygamberin bize emanet ettiği kutsal kitabımıza sahip çıkmalıyız." dedi.

Konuşmasının devamında Erhan, "Sizler, Hz. Peygamber'in Cebrail ile birbirlerine Kur'an-ı arza etme suretiyle ezberlenip okunmasını, kendi hocalarınız ile bu şekilde öğrenme metodunu kullanarak Hz. Peygamberin sünneti de yerine getirmiş bulunuyorsunuz." şeklinde konuştu.

Hafızlık eğitimini alan öğrencilere teşekkür eden Erhan, "Yaşıtlarınız dışarda bu dünyanın meta ve hevesleri uğruna ömür harcarken, sizler burada gecenin geç vakitlerine kadar rahle üzerine bıraktığınız Kur'an'ı okuyarak ve hıfz ederek ömrünüzün bu en güzel çağını burada geçiriyorsunuz. Bunun için sizlere, ailelerinize ve sizleri eğiten hocalarınıza teşekkür ediyorum. Allah gönlünüzün ferini, gözünüzün nurunu eksiltmesin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title