Haberler

Müfettiş, 25 Aralık Savcısı Akkaş'ın Görevden Atılmasını İstedi

Güncelleme:

25 Aralık soruşturmasını yürütürken görevden alınarak Tekirdağ'a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş'la ilgili rapor hazırlayan müfettiş, "görevden atın" dedi.

Hükümetin "Darbe girişimi" diye nitelediği 25 Aralık soruşturmasını yürütürken görevden alınarak Tekirdağ'a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş'la ilgili müfettiş soruşturması 1 ay önce tamamlandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Müfettişi Ömer Kara raporunda, Savcı Akkaş'a 'meslekten ihraç' cezası verilmesini istedi. HSYK ve Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Müfettiş ihraç istemli raporunun Kurul için bağlayıcı niteliği yok" değerlendirmesi yapıldı.

3 KLASÖRLÜK RAPOR

HSYK tarafından Savcı Akkaş'la ilgili başlatılan disiplin işleminde, 2 müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerden biri bakanlığa geçince raporu Ömer Kara tamamladı. Müfettiş Kara, hazırladığı raporu ve ekindeki 3 klasörü HSYK Teftiş Kurulu'na 1 ay önce teslim etti.

YENİ HSYK KARARI VERECEK

27 Ekim'de göreve başlayacak yeni HSYK, önündeki kritik dosyalarla birlikte Savcı Akkaş'a da ceza verilip verilmemesini karara bağlayacak. Müfettiş Kara, raporunu 25 Aralık soruşturmasını Akkaş'tan devralan ve takipsizlik kararı veren halefi savcı İsmail Uçar ve Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı'nın Savcı Akkaş aleyhindeki ifadelerine dayandırdı.

HALEFİ "SOMUT DELİL YOK" DEDİ

Savcı İsmail Uçar, müfettiş ifadesinde dosyada "bilirkişi raporu, teknik takip evrakları dışında somut delil bulunmadığını" savundu ve Etiler Polis Okulu ile ilgili iddialar konusunda şüphelilerin girişimlerinin bile bulunmadığını söyledi.

Hakan Sıralı ise müfettişe verdiği ifadede savcı Akkaş'ın arama ve gözaltı kararı aldığı şüphelileri kendisine bildirmesinin ardından kendisinin savcıya "Hiçbir ön çalışmasının olmadığını" söylediğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adalet Bakanlığı Muammer Akkaş Ömer Kara Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (35)

vatandaş:

YAZIKLAR OLSUN SİZLERE BU ÜLKEDE KİMSE ADALETTEN BAHSETMESİN, SUÇU NEYDİ SAVCININ NAMUSUYLA GÖREVİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMESİMİ

23
17
yanıtYanıtla
musa dunya:

suçumu neydi :)) Mevcut hükümeti yıkmak bilmiyorsan öğren delilsiz gözaltı işlemi yapmak ne bir kamera kaydı nede başka bişey olmadan suçlamak algı oluşturmak. bu şekilde devirmeye teşebbüs düzmece kasetlerle bu algının oluşmasını sağlamak mit tırları gezi olayları diye gidiyor

yanıt0
yanıt0
erkan:

yazıklar olsun ki sen bu ülkenin vatandaşısın

yanıt0
yanıt0
ruslan:

ÇOK İYİ BİR KARA YERİNDE ARTIK ZAMAN DEĞİŞTİ GERÇEK VATAN EVLATLARI DEVLETİ YÖNETİYOR

20
10
yanıtYanıtla
sungur:

vatan evladı dediğin pkk ile pazarlık yapanlar mı? yada cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve soygununun altına imza atanlar mıdır? bu kafalar ile bu ülke her zaman 3. dünya ülkesi olarak kalır. benim hırsızım iyidir anlayışına yazıklar olsun. bu toplum bu kadar hırsızlığa nasıl alıştı anlayamıyorum. tarihimizde böyle bir şey yok

yanıt0
yanıt0
osman:

Dikkat bu ülkede hırsızın üzerine gitmek suçtur hırsızlar rahatça çalabilir!!!

11
12
yanıtYanıtla
HERŞEY ORTADA İKEN HALA SAVUNMAK:

Evet paralel yapının işi bu o kasalar o saatler onlarıda paralel yapı taktı zaten AKPlilerin koluna ALLAH İNSANLARIMIZA AKIL VERSİN YARABBİM BİRAZ DÜŞENEBİLME YETİSİNE SAHİP OLSUN AMİN. . .

13
8
yanıtYanıtla
bir çay gardaş:

pararel yapının ne kadar iti köpeği varsa atın gitsinler hocalarının yazdığı dizilerde stv oynasınlar , yedikleri ekmek haram olsun memleketi tayyip kini uğruna mahvettiler.

9
12
yanıtYanıtla
Kemal:

O savcı bunları hak etti. Dünyada belkide Adliyede bildiri dağıtan tek savcı olma unvanına sahip. HSYK işine son verirse FG. nin kitaplarını, kasetlerini, gazetelerini dağıtır. Dağıtma konusunda tecrübeli olduğu için işsiz kalmaz.

13
5
yanıtYanıtla
erkan:

bu kadar anormal bir toplum olamaz savcının yüzünden ülkenin milyar dolarları gitti halen bu savcının dürüst olduğunu sanıyorlar o savcı sayesinde faiz lobisi milyarları topladı.

10
7
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title