Haberler

Müezzinoğlu ve Zeybekci Denizli'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletin önüne tuzak kurmaya çabalayanların AK Parti var oldukça ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece başarılı olamayacaklarını belirterek, "Bu millet asla onlara teslim edilmeyecektir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletin önüne tuzak kurmaya çabalayanların AK Parti var oldukça ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece başarılı olamayacaklarını belirterek, "Bu millet asla onlara teslim edilmeyecektir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile katıldığı Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılış töreninde, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında sağlık alanında sessiz bir devrim yaşandığını belirterek, bazı kesimlerin buna engel çıkarmayı iş edindiğini savundu.

Müzzinoğlu, şöyle konuştu:

"Birileri yapmaya uğraşırken birileri eteğimizden çekmeye çalışıyor, ama milletimiz bizimle beraber yürüdükçe bize sahip çıktıkça, o engellerin hepsini de bir bir aşıyoruz. Keşke gölge etmeseler de bugün konuştuklarımızdan daha ilerisini yapabiliyor olsaydık. Bizi en azından yüzde 20-30 engelliyorlar. Bin yataklı Denizli Şehir Hastanesi'nin temelini atacağız. Ama ne eziyetler, ne ıstıraplar çektik. Yasal düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler, yürütmeyi durdurma kararıyla engeller çıkardılar. Bu engeller olmasaydı, şu anda Denizli Şehir Hastanesi'nin temelini atmış, inşaatın yüzde 20-30'unu tamamlamış ve hizmete girme tarihini konuşuyor olacaktık."

Önlerine çeşitli engeller, zorluklar, değişik senaryolarla tuzaklar kurulduğunu iddia eden Bakan Müezzinoğlu, "Bu milletin milli iradesini hak ve hukukunu zedelemeye çalışıyorlar, ama ne yaparlarsa yapsınlar hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, AK Parti olduğu sürece, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece, bu millet asla onlara teslim edilmeyecektir" dedi.

Ağız ve diş sağlığı olgusunun Türkiye'de son 10 yılda öneminin anlaşılmasına rağmen, sağlık sorunları içinde ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Müezzinoğlu, bu yıl ilköğretim yaşındaki çocuklara 10 milyon diş fırçası ve macunundan oluşan set dağıtılacağını, bunun 6,5 milyonunun dağıtımının yapıldığını, çocukların günde 2 defa 2 dakika diş fırçalama kültürünü edinmesini istediklerini sözlerine ekledi.

"Asla kimseye muhtaç olmayan bir Türkiye düşünüyoruz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de konuşmasında, hastanelerin eskiden "Allah düşürmesin" denen yerler olduğunu, 12 yılda sağlıkta bir devrim gerçekleştirenlere müteşekkir olduklarını ifade etti.

Geçmişte IMF memurlarının denetlediği hükümetler tarafından yönetilen Türkiye'nin, bugün IMF'ye borç verdiğini, her alanda dev yatırımların devam ettiğini, bu ülkenin aynı zamanda yaptığı bağışlarla dünyada ilk sıralarda yer aldığını anlatan Zeybekçi, "Dünyada en çok bağış yapan bir numaralı ülke haline geldi Türkiye. İşte o sayede o albayrak dünyanın her yerinde şanla, şerefle dalgalanır hale geldi. Öyle 'Atam izindeyiz' laflarıyla o gemiler yürümüyor. Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyet diye gösterdiği o hedefe, bu millet artık elle uzanıp dokunacak mesafeye kadar yaklaştı. Her dakika da yaklaşmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde Denizli'nin herkesin dikkatini çekecek bir mesaj vereceğini, siyasette liderlik yarışında bu kentin diğerlerine fark atacağı iddiasında bulunan Zeybekçi, kente 2004'den bu yana ne söz verdilerse tuttuklarını anlattı.

Muhalefet partilerinin vaatlerine de değinen Bakan Zeybekçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugüne kadar olduğu gibi bu ülkenin menfaatine olan her şeyi sonucu ne olursa olsun yapmaya devam edeceğiz. Kılıçdaroğlu'nun söylediği hiçbir şeyi bilin ki biz yapmayacağız. Çünkü biz yavrularımızın geleceğini nasıl kurtarırız, bunun derdindeyiz. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olmuş, milli geliri 25 bin dolara çıkmış, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyete doğru koşar adım giden, asla kimseye muhtaç olmayan bir Türkiye düşünüyoruz. Onlar bunu hayal edemezler. Mevlana Hazretleri öyle diyor. Kuşlara yem saçan avcı cömertliğinden, insafından saçmaz, kuşları avlamak için saçar. Biz bu milleti yönetmeye, idare etmeye, ona hükmetmeye gelmedik, sadece hizmet etmeye geldik, bunu onur bildik."

Konuşmaların ardından, Bakan Müezzinoğlu ve Zeybekci, 51 ünite, 5 yatak ve 1 ameliyathanesi bulunan hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Dişçi koltuğuna oturarak, muayene olan Müezzinoğlu, Başhekim Yardımcısı Dr. İlgin Revna Kaytan'a "Dişlerim nasıl ?" diye sordu. Dr. Kaytan da "çok sağlıklı, çok bakımlı" yanıtını verdi.

Bakanlar Nikah şahidi oldu

Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş adamı Kemal Özdemir'in kızı Hande ile Cengiz Ayyavuz'un oğlu Alptekin'in düğün törenlerine katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın kıydığı nikahta, iki bakan da şahitlik yaptı.

Belediye Başkanı Zolan'ın çiftlere vermek üzere evlilik cüzdanını takdim ettiği Mehmet Müezzinoğlu da  evliliğin, çifte ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Evlilik cüzdanını geline takdim eden Müezzinoğlu, "Huzurlu, bereketli ve sağlıklı bir aile hayatını Rabbim onlara nasip etsin. Ailelerinize ve buraya gelen dostlarınıza, Rabbim nice güzellikler yaşatsın. Ama burada bir şeye şahit oldum. Hande kızımız, Alptekin'in ayağına bastı. Bence, bundan sonra birbirinizin ne ayağına ne de damarına basmayın. Birbirinizin gözlerine bakın ve hayatınızı paylaşarak zenginleştirin. Sizleri tebrik ediyorum, mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title