Haberler

Müezzinoğlu: "Sulakyurt Devlet Hastanesi'ne Şerife Annemizin Adını Veriyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması 84 yaşındaki Şerife Nine'ye ait arşiv görüntüleri Şerife Nine'nin adı hastaneye verilecek Sulakyurt Devlet Hastanesi Acil Servisine çamurlu olduğu için ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Nine'nin ismi hastaneye verilecek Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Şerife annemiz sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması

84 yaşındaki Şerife Nine'ye ait arşiv görüntüleri Şerife Nine'nin adı hastaneye verilecek

Sulakyurt Devlet Hastanesi Acil Servisine çamurlu olduğu için ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Nine'nin ismi hastaneye verilecek

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Şerife annemiz sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti. Milletin kadim değerleri anlamında önemli mesaj verdi. Bu nedenle yarın Sulakyurt'a gidiyoruz. Sulakyurt Devlet Hastanesi'ne Şerife annemizin adını veriyoruz"

DUYGU YENER - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesindeki devlet hastanesinin acil servisine çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Nine'nin adı hastaneye verilecek.

Türkiye'yi duygulandıran Şerife Cesur'un çamurlu olduğunu fark ettiği ayakkabılarını çıkardığı görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuyla paylaşılması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Kırıkkale Sulakyurt Devlet Hastanesi'nin adını "Şerife Cesur" olarak değiştirme kararı aldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şerife Nine'nin ayakkabılarını çıkararak acil servise girdiği görüntülere ilişkin, "Bu büyük milletin değerlerinin ne kadar derin ve köklü olduğunu gösteren çok güzel bir fotoğraf. 84 yaşındaki annemiz, benim annem de 84 yaşında. Rabbim tüm annelere sağlıklı uzun ömür versin. Sağlık sorunu için bir hizmet aldığı mekana giden büyüğümüzden, bu milletin değerlerinin temsili uygulamasını görmüş olmak, bu milletin ne kadar büyük olduğunun ve güçlü değerleri olduğunun ifadesini temsil etti." değerlendirmesinde bulundu.

"Şerife anne sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti"

Şerife Nine'nin bu davranışının gençlere örnek olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"O gün gerçekten gençlere, bu değerin yansıtılması anlamında verdiği değer için teşekkür ediyorum. Ayakkabılarını çıkarmasına gerek yok. Hiçbir hastamızdan böyle bir talebimiz de yok. O duyarlılık, hassasiyetin verdiği bir mesaja ülke olarak da millet olarak da büyük ihtiyacımız var. O mesajdır. Bir hastanın hassasiyetinin nereye kadar varabileceğinin mesajına özellikle sağlık camiası olarak büyük ihtiyacımız var. Burası topluma hizmet eden kurumlar. Burada çalışanlar, toplumun derdine derman olmaya çalışan bu mesleğin mensupları zaman zaman şiddete, hakarete maruz kalıyor. Bu milletin değerlerinde, kendisine, derdine derman olacak insana teşekkür vardır, şükran borcu vardır. Bunun büyük oranda karşılığını alıyoruz ama zaman zaman içimizi acıtan, karartan tablolarla karşılaşıyoruz.

Şerife annemiz, sağlık çalışanlarının yüreğine su serpti. Milletin kadim değerleri anlamında önemli mesaj verdi. Bu nedenle yarın Kırıkkale'ye, Sulakyurt'a gidiyoruz. Sulakyurt Devlet Hastanesi'ne Şerife annemizin adını veriyoruz. Rabbim kendisinden razı olsun. Ömrünü bereketli kılsın. Haberin Türkiye'ye mal olması anlamında Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum."

Şerife nine Sağlık Bakanlığının jestine sevindi

Kırıkkale'de, gittiği hastaneye girerken çamurlu ayakkabılarını çıkarmasıyla gündeme gelen 84 yaşındaki Şerife nine, Sağlık Bakanlığının o hastaneye kendi ismini verme kararından mutlu oldu

Şerife Cesur:

"Gelen giden olur, ismimi orada görür, çok memnun olurum"

ZEKERİYA KARADAVUT/AHMET KAVAKLI - Kırıkkale'de, gittiği hastaneye girerken çamurlu ayakkabılarını çıkarmasıyla gündeme gelen 84 yaşındaki Şerife nine, Sağlık Bakanlığının o hastaneye kendi ismini verme kararından mutlu oldu.

Şerife Cesur'un, çamurlu olduğunu fark ettiği ayakkabılarını çıkardığı görüntülerin Anadolu Ajansı (AA) tarafından kamuoyuyla paylaşılması üzerine Sağlık Bakanlığı, Kırıkkale Sulakyurt Devlet Hastanesinin ismini "Sulakyurt Şerife Cesur İlçe Hastanesi" olarak değiştirme kararı almıştı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu kararı açıklamasının ardından ilçeye bağlı Yeşilyazı köyünde yaşayan Cesur, haberi aldığında çok sevindiğini belirtti.

Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karın ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Sulakyurt Devlet Hastanesine götürüldüğünü, etrafın kirleneceği endişesiyle acil servisteki muayene odasına çamurlu ayakkabılarını kapıda çıkararak girdiğini anlattı.

"Beni ziyarete gelecekmiş, çok sevindim"

Bu olayın televizyonlarda yayınlandığını, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini telefonla arayarak teşekkür ettiğini söyleyen Cesur, şöyle konuştu:

"Günlerim eşime bakmakla geçiyor. Allah'a şükür iyiyim. O gün çok hastaydım. Ayakkabılarım da çamurdu, içeriye öyle giremedim. Kıyamadım ne yapayım. İsmim hastaneye verilecekmiş duydum, çok memnun oldum. Gelen giden olur, ismimi orada görür, çok memnun olurum. Hastaneden çok memnunum. Hasta olduğum zaman ilacımı veriyorlar, iğnemi vuruyorlar, beni rahatlatıyor, gönderiyorlar. Bakanımıza da teşekkür ederim. Beni ziyarete gelecekmiş çok sevindim. Gelsinler, hoş geldi sefa geldi. Oğlum söyledi bakanın geleceğini çok sevindim."

Bakan Müezzinoğlu'nun yarın Şerife Cesur'u ziyaret etmesi ve hastanenin adının değiştirileceği törene katılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Sulakyurt Kırıkkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

KIRIKKALELİ:

Ah be teyzem senin kirlettiğin yer 5 dakikada temizlenirdi, şimdi bakan gelecek diye her yer alarma geçti.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title