Haberler

Müezzinoğlu: "Nerede İş Dünyası?"

Bursa'da konuşan Sağlık Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Müezzinoğlu, "Muhalefet partileri 'Asgari ücreti bin 500 lira yapıyorum' diyor.

Bursa'da konuşan Sağlık Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Müezzinoğlu, "Muhalefet partileri 'Asgari ücreti bin 500 lira yapıyorum' diyor. Peki asgari ücret bin lira iken bin 500 yapıyorsun da bin 100 lira olanın ki ne olacak? Bin 200 lira, bin 300 lira, bin 500, bin 700 lira olanın ki ne olacak? Bu demektir ki istihdam yüzde 50 pahalı olacak. Seçime 4 gün kala bunu siyasetçi olarak ben söylüyorum. Nerede iş dünyası?" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi'ni (MÜSİAD) ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin seçim vaatleri arasında bulunan 'asgari ücret' tartışmalarını değerlendirdi. İş adamlarına seslenen Müezzinoğlu, 'Birileri hedeflerinizi bozmaya çalışırken neden karşı duruşu göremiyoruz'" diye sordu. Vaat edilen asgari ücret rakamlarının iş adamlarını zora sokacağını ifade eden Müezzinoğlu, 'Sivil toplum kuruluşları, iş dünyası adına muhalefet partilerine 'Asgari ücret seni ne ilgilendirir' demedi. Muhalefet partileri 'Asgari ücreti bin 500 lira yapıyorum' diyor. Peki asgari ücret bin lira iken, bin 500 yapıyorsun da bin 100 lira olanın ki ne olacak? Bin 200 lira, bin 300 lira, bin 500, bin 700 lira olanın ki ne olacak? Bu demektir ki istihdam yüzde 50 pahalı olacak. Seçime 4 gün kala bunu siyasetçi olarak ben söylüyorum. Nerede iş dünyası? Yarın sizi tünele sokacak, bu ülkenin istikrarını bozacak, binlerce istihdam alanının kapanacağı, dünya ile yarışta zorlanacağınız süreçte birileri sizin hedeflerinizi bozmaya çalışırken, neden dimdik ayakta duran bir karşı duruşu göremiyoruz. Bunun bedelini milletçe beraber sizlerle, hep beraber ödemeyecek miyiz? Hep beraber bizim de içinde olduğumuz süreçte bedel ödeteceği bir sürece nasıl sessiz kalırız? Türkiye'nin muhalefet sorunlarını da siyasi istikrar ve sandık iradesini de elimizi vicdanımıza koyarak çözmemiz lazım" diye konuştu.

'PROFESÖR AZİZ SANCAR, 'NİYE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NDE ' DİYE KİMSE SORMUYOR"

Türkiye'de yaşanan beyin göçü sorunlarına değinen Müezzinoğlu, 2015 Nobel Kimya ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı örnek gösterdi. Müezzinoğlu, "Akıl teri dökenler, bu milletin sıradan bir millet olmasını istiyorlar. Bize diyorlar ki, 'Almanya'ya işçi ver, aklı çalışanları da Amerika'ya, İsviçre'ye, İngiltere'ye beyin göçü olarak ver. Sen alın teri dökmeye devam et.' Bugün Profesör Aziz Sancar, Türkiye'nin ve bu milletin evladı. Niye Amerika Birleşik Devletleri'nde diye kimse sormuyor. Profesör Gazi Yaşargil, İsviçre'yi dünya çapında Nöroloji merkezi yaparken, 'bu Gazi Yaşargil niye oraya gitti' diye sormuyor. 'Bizim alın terimizi birileri sömürürken akıl teri nerede kardeşim' diye kimse sormuyor" dedi.

Türkiye'de milleti merkeze almayan ve milletin sorunlarıyla ilgilenen bir muhalefetin olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, 'Dünyayı okuyan ve bu milletin geleceğini dert edinmeyen bir muhalefet sorunu yaşıyoruz. Yapıcı bir muhalefetimiz yok. Demokrasiyi yeniden bulanık zeminlere taşımak isteyen odaklara fırsat veriliyor. Türkiye ne kadar istikrarsız olursa, belirli güç odakları o kadar rahat edecek. Türkiye'nin istikrarsızlığı millete bedel ödetecek ve birileri bundan rant elde edecek. Ancak mesele kimin milletvekili yada bakan olacağı değil. Mesele, ülkenin nereye gideceğidir. Bu nedenle tuzaklara boyun eğmeden, bu ülkenin kaderine sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title