Haberler

Müezzinoğlu'ndan Ak Saray Yorumu: Orada Kalsa Kalsa İki Dönem Kalacak

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma törenine katılmak üzere Muğla'ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milas İlçesi'nde katıldığı programda, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu ile ilgili sorulan soruya ise "Orada kalsa kalsa iki dönem kalacak. Peki, 50 yıl, 100 yıl kimin mülkü olacak" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ortaca ve Bodrum'daki temaslarının ardından Milas'a gelerek sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ile birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası'na gelen Bakan Müezzinoğlu, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, AK Parti Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Bülent Demir, ilçe yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

MİTSO'nun üst katında bulunan restaurantta gerçekleşen ziyaret sırasında Bakan Müezzinoğlu'nun oturduğu yere yakın bir mesafede bulunan ve içerisinde alkollü içeceklerin yer aldığı dolapların üzerlerinin bez parçalarıyla örtüldüğü görüldü.

"MİLAS'I SAĞLIKLI İNSANLARIN KENTİ OLARAK ÖRNEK GÖSTERECEĞİZ"

Milas'a yapılması talebinde bulunulan hastane konusuna değinerek konuşmasına başlayan Bakan Müezzinoğlu, "MİTSO Başkanımız yeni hastane talebinde bulunduktan sonra bende kendisine, bir taraftan zeytinyağı sağlıklı diyeceksiniz, bir taraftan dünyanın en kaliteli zeytinyağlarını üretiyoruz diyeceksiniz bir taraftan ise daha fazla yataklı hastane talep edeceksiniz. Bu işte bir çelişki var dedim. Önce Milaslılar zeytin, zeytinyağını bol tüketerek, zeytinyağını yemeklerde kullanarak, sigara içmeyerek öncülük yapacak. Biz de Milas'ı sağlıklı insanların kenti olarak örnek göstereceğiz. Daha sonra diyeceğiz ki ihtiyaçları yok ama Milas'a yeni ve daha büyük hastane yapmak istiyoruz" dedi.

Dertlerinin artık yatak kapasitesi olmadığını ve hastanelerin artık yatak kapasitesiyle kıyaslanmadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hastanelerde artık yatak kapasitesi konuşulmuyor. Ama bizim kültürümüzde özellikle siyasetçiler arasında 'kaç yatak kapasitesi var' diye konuşmaya devam ediliyor. Gerekli teknik donanımı yoksa, uzman doktorları, hizmet veren kadroları yoksa, bin yatak kapasiteli olsa ne olur. Daha önce 400-500 yatak kapasiteli hastanelerimizde 10 kişilik koğuşlar vardı. Ama sağlık hizmeti alınabiliyor muydu. Mesele en ideal tedaviyi ve ekibi vatandaşa sunabilmek. Ben 30 yıllık hekimim. Benim uzmanlık dönemimde bir safra ameliyatı olan kişi en az 10, bir kalp krizi geçiren en az 3 hafta hastanede yatıyordu. Şimdi öyle mi. Bir kalp krizi vakasına bir günde müdahalede bulunuluyor ve ertesi gün taburcu ediliyor. Biz şimdi hastanelerde teknoloji ve imkanlara bakıyoruz. Yatak sayısıyla ne kendinizi kandırın ne de biz sizi kandıralım. İnşallah Milas'a en ideal, en doğru ve verimliliği en üst düzeyde bir hastanenin temelini önümüzdeki yıl atıp inşaatına başlayacağız" diye konuştu.

"ERDOĞAN, FAKİRİ YÜREĞİNDE YAŞAYAN BİR İNSAN"

Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmanın ardından salonda bulunanların sorularını yanıtladı. Bir partili söz alarak Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'nin içinde inşa edilen ve Ak Saray olarak tabir edilen yeni Türkiye Cumhurbaşkanlığı Konutu hakkında kamuoyunda birçok şeyin söylendiğini, bakan olarak kendisinin düşüncelerinin neler olduğunu sordu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl boyunca başbakanlık görevini yürüttüğünü ve bu süre içerisinde bir apartman dairesinde oturduğunu belirterek soruyu yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, "Hiçbirimizin oturmadığı fakir sofralarında oturan bir başbakan, hiçbirimizin şahit olmadığı o fakir sofralarını paylaşan bir cumhurbaşkanı. Fakiri yüreğinde yaşayan, fakirliğin halini, çaresizliğini bilen ve o nedenle geldiği günden beri sosyal yardımlaşma ve dayanışmada bütçeyi 100 misli büyüten bir anlayışın mensubu. Türkiye büyümeli, fakiri fukarası kalmasın diyen bir anlayışın mensubu. Kendisi için derdi olan biri değil. Hapse atıldığı zamanda kendisi için derdi olmadı. 'Sen milletvekili olamazsın' dendiği günde kendisi ile ilgili derdi olmadı. Bakınız çok değil 2002 yılında sen milletvekili değil muhtar dahi olamazsın diye listelerden çıkarılmıştı. Meydan meydan, köy köy, kasaba kasaba gezdi. Diğerlerinin gitmediği yerlere gitti. Halen daha o fıtratı değişmedi. Çünkü fıtrat değişmez. Bu milletin dünya milletlerinin standartının en yükseği neyse o en yükseğin temsilini millet adına koymak zorundayız. Orada kalsa kalsa iki dönem kalacak. Peki, 50 yıl, 100 yıl kimin mülkü olacak. Türk milletinin ve Türk devletinin temsil edildiği bir yer orası" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, gerçekleşen ziyaretin ardından saat 19 sıralarında Milas'tan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Saray Milas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title