Haberler

Müezzinoğlu'na Romanya Büyükelçiliğinden Ödül

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na, Romanya Büyükelçiliği tarafından iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından dolayı "üstün başarı ödülü" verildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Romanya Büyükelçiliği tarafından iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından dolayı "üstün başarı ödülü" verildi.

Romanya'da komünizmin çöküşünün 25. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Büyükelçilikte düzenlenen törende konuşan Müezzinoğlu, verilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun kendisi için onur olduğunu, aynı zamanda ayrı bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu Türkiye ve Romanya arasındaki ikili ilişkilerin her alanda daha ileri götürülmesini dileğinde bulunurken, geçmişte siyasi, ekonomik ve kültürel alanda çok önemli mesafeler katedildiğini söyledi.

İkili ilişkilerin sağlık alanında, özellikle de sağlık turizminde geliştirilmesi temennisinde bulunan Müezzinoğlu, "Sağlıklı gelişen ilişkilerimize sağlık alanını da ilave etmeyi umuyorum" dedi.

Şükran Günü'nü de kutlayan Müezzinoğlu, 2015 yılının hem her iki ülke halkına hem de tüm insanlığa huzur, barış, mutluluk getirmesini diledi.

Romanya'nın Türkiye Büyükelçisi Radu Onofrei de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için geçmişten bugüne önemli katkılar sağladığını belirterek, "Sayın Müezzinoğlu, daha önce Parlamentoda Türk-Rumen Dostluk Grubu'nun başkanıydı. Her zaman ilişkilerin kuvvetlendirilmesi için çaba gösterdi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Ödülün sembolik olduğunu ifade eden Onofrei, Türkiye ve Romanya arasında sağlık ve diğer alanlarda da her türlü ikili ilişkinin geliştirilmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Onofrei, ülkesinin AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'yi desteklediğini de belirtti.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Onofrei tarafından Bakan Müezzinoğlu'na "üstün başarı ödülü" takdim edildi.

Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver'e, Milli Kütüphane Genel Müdürü Zülfi Toman ve bazı personele, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü ve piyanist Prof. Dr. Turev Berki'ye, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul'e, Ankara Türk-Romen Dostuk Derneği ile bazı şirketlerin yöneticilerine de "2014 Şükran Günü" onur belgeleri verildi.

Törende daha sonra Rumen Çocuk Korosu tarafından geleneksel şarkılar seslendirildi. Bakan Müezzinoğlu, korodaki Rumen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Romanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title