Haberler

"Milli İradeye, Masa Başı Tuzaklar Kurulmamalı"

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Milletin hak ve hukukuna ve milletin siyasi iktidarına ve istikrarına, milletin geleceğine tuzaklar kurulmamalı." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradeye, masa başı tuzaklar kurulmamalı. Milletin hak ve hukukuna ve milletin siyasi iktidarına ve istikrarına; tezgahlarla, tuzaklarla, çetelerle yurt içi ve yurt dışı oyunlarla milletin geleceğine tuzaklar kurulmamalı" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Müezzinoğlu, muasır medeniyet seviyesine birlik ve beraberlik içerisinde yürüneceğini söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te dünyadaki gelişmiş devletlerle yarışılacağına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu hedefe inşallah birlikte yürüyeceğiz. Bunun için de bir şeye daha ihtiyacımız var. Tabii şehirlerimizin sağlıklı olmasını istiyoruz. Bireylerin, ailelerin ve toplumların sağlıklı olmasını istiyoruz. Ama bunun için sağlıklı bir demokrasiye de ihtiyacımız var. Milli iradenin sağlığının korunmasına da ihtiyacımız var. Sandığa müdahalenin olmamasına da ihtiyacımız var. Milli iradeye, masa başı tuzaklar kurulmamalı. Milletin hak ve hukukuna ve milletin siyasi iktidarına ve istikrarına; tezgahlarla, tuzaklarla, çetelerle yurt içi ve yurt dışı oyunlarla milletin geleceğine tuzaklar kurulmamalı."

Müezzinoğlu, bu nedenle sandığın hukukunu ve sandığın sağlığını koruyacak anlayışların merkeze alınması gerektiğini vurgulayarak, "O nedenle 30 Mart akşamı, Keşan'ın sağlıklı geleceği adına, demokrasimizin sağlıklı geleceği adına, hukuk devletinin sağlıklı geleceği adına, bunun önemli olduğuna inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Keşan'ımızın da Edirne'mizin de Trakya'nın da ülkemizin de milletimizin de yarınları bugünden daha güzel olsun diyorum."

- "Bireysel sağlığı önemsiyoruz"

Müezzinoğlu, bakanlık olarak bireysel sağlığı önemsediklerini ifade ederek, sağlıklı aileye, sağlıklı bireye, sağlıklı topluma önem verdiklerini kaydetti.

Bunun için sağlıklı şehirlere, şehirlerin sağlıklı alt yapılarına ihtiyaç olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Sağlıklı suyu, sağlıklı havası, sağlıklı sokakları, sağlıklı parkları olan yaşam alanlarına ihtiyacımız var ki nesillerimiz sağlıklı olsun. O nedenle şehir sağlığını, çevre sağlığını, şehrin altyapı sağlığını mutlaka el birliğiyle gönül birliğiyle sahiplenmemiz lazım" diye konuştu.

Müezzinoğlu, sağlık alanında her geçen gün hizmetlerin daha güzelinin ve gelişmişinin vatandaşa sunulduğunu, Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da ne varsa, Türkiye'de de olacağını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hatırlarsınız 10 yıl önce Amerika'dan veya İngiltere'den bir turist Türkiye'ye geldiğinde ve rahatsızlandığında, onlar uçak gönderip, ambulans uçakla vatandaşlarını alıp ülkelerine götürüyorlardı. Şimdi artık Türkiye'de, dünyanın neresinde olursa olsun, herhangi bir vatandaşımızın sağlık sorunu olduğunda, rahatsızlandığında, ambulans uçağımız gidiyor, onu oradan alıyor, Türkiye'ye yani vatanına getiriyor, tedavisini yapıyor. Güçlü ülke olmanın, saygınlığını ve onurunu yaşıyor. Milletimiz için hayırlı olsun diyoruz. İnşallah bu ülkeye ve bu millete çok daha güçlü ve dinamik hizmetlerle o 2023 yılına hep birlikte ulaşacağız."

Keşan'a yeni bir adalet sarayı yapılacağını ifade eden Müezzinoğlu, İpsala ve Enez ilçelerinde yapılması planlanan devlet hastanelerinin ihale sürecinde olduğunu, yapımı devam eden Edirne ve Havsa'daki hastanelerin de en kısa zamanda tamamlanacağını dile getirdi.

Yüklenici firma yetkilisini sahneye davet eden Müezzinoğlu, Keşan Devlet Hastanesi'nin gelecek yıl 23 Nisan'da bitirilmesi için söz aldı.

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Edirne eski Milletvekili Necdet Budak, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz, Edirne Sağlık Müdürü Emrah Erten ve beraberindekilerle 150 yataklı Keşan Devlet Hastanesi'nin temelini attı.

Bakan Müezzinoğlu, buradaki programın ardından Yenimesçit Mahallesi'nde bir kahvehanede Roman vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi.

-sağlık bakanı müezzinoğlu

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title