Haberler

Müezzinoğlu, Elazığ Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradenin üzerinde senaryolar, değişik planlar, milli iradenin hakkının ve hukukunun üzerine senaryo yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki artık millet var artık AK Parti var'' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradenin üzerinde senaryolar, değişik planlar, milli iradenin hakkının ve hukukunun üzerine senaryo yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki artık millet var artık AK Parti var'' dedi.

Müezzinoğlu, Doğukent Mahallesi'nde, Elazığ Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bölge için hayırlı bir iş için kentte olduklarını belirterek, hastanenin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkeye ve millete eserler bırakarak bu dünyadan göçmek istediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, bunun için tüm kadroların durmadan çalıştığını söyledi.

Kente ayak basar basmaz gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, herkese teşekkür etti.

Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın partinin kuruluşunda hedeflerini açıkladığını anımsatarak, şöyle konuştu:

''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 'AK Parti milletin partisidir' dedi. 'Milletin değerlerinin temsilciğini yapacaktır' dedi ve temel ilkelerinin bir tanesinin millet iradesi olduğunu söyledi. Hemen ikinci cümleyi de söyledi dedi ki 'Biz bu partiyi kurarken kimseye güvenerek kurmadık. Millette güven vererek kurduk, onlara inanarak yola çıktık.' Bugün bu güvenin eseridir ki AK Parti kadrolarının millete olan inancı ve güveniyle, milletin de Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarımıza olan inancıyla bugün partimiz dünya siyasi tarihinde 11 yıldır başarılı hizmetlere imza atıyor.''

"Milli iradenin üzerinde senaryolar, değişik planlar, milli iradenin hakkının ve hukukunun üzerine senaryo yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki, artık millet var, artık AK Parti var'' diyen Müezzinoğlu, "1960'da, 70'lerde, 80'lerde yaptıklarınızı artık yapamayacaksınız. 28 Şubat'larda denediklerinizi artık deneseniz bile başaramayacaksınız çünkü artık millet var, milli irade var, Recep Tayyip Erdoğan var, AK Parti var'' ifadesini kullandı.

Milletin kendi hak ve hukukuna sahip çıktığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Hiç tereddütünüz olmasın ki geçtiğimiz 11 yılda bütün kirli senaryoları, bütün kirli oyunları, bütün kirli tezgahları nasıl bozulduysa milli irade gücüyle, AK Parti dik duruşuyla bozulduysa, bugün tezgahlanmak istenen oyunlar da yine bozulacak. Bu heyecanı, bu duyguyu gördüğüm için son derece mutluyum" dedi.

- Sağlıkta dev yatırımlar

Sağlık alanında herkesin 11 yıl öncesini düşünmesini isteyen Müezzinoğlu, dev yatırımlar yapıldığını ve yüzde 36 olan sağlıkta memnuniyetin yüzde 75'lere ulaştığını belirtti.

Vatandaşlara 11 yıl önce ''ABD'de olan koşullar bu ülkede de olacak'' denildiğinde kimsenin inanmayacağını aktaran Müezzinoğlu, dünya standartlarında hizmet verdiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

''Bugün hayaldi gerçek oldu. Şehir efsaneleri, şehir hastaneleri oldu artık. İnşallah bu ülkede bu millet 'ABD'de, Danimarka'da, Fransa'da şu var' demeyecek. Benim ilimde de var diyecek. Benim ülkemdekiler örnek gösterilecek ve inşallah bu millet o örneklerle başı dik, alnı açık, dünya ülkeleri arasında hak ettiği güçlü yerini alacak ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki o yere inşallah el birliğiyle yükseleceğiz."

"Atatürk'ten geçinenler, kullananlar, gölgesine yan gelip yaslanan ve yatanlar, muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki bir hedefe lafla gidilmez" diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''İftirayla, bozgunculukla, tezgahlarla gidilmez, milletle gidilir, milli iradeyle gidilir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin hak ve hukukunun korunmasıyla gidilir. Salona girerken 'teşekkürler usta' yazılı bir afiş gördüm. Evet ustaya teşekkürler çünkü sağlıkta, ulaşımda, dış politikada, ekonomide Türkiye dünya çapında bir ülke olduysa evet o büyük ustaya hep birlikte teşekkür borçluyuz. Tüm bakanlıklardan daha çok bakanlık yapan, her şeyle ilgilenen bir Başbakana, bir lidere sahibiz.''

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'de devam eden sağlık yatırımlarıyla ilgili örnekler vererek, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bir düşünün, Türkiye'nin istikrarıyla oynamak isteyenlerin hesabı ne olabilir? Gezi Parkında olay çıkaranların dertleri ağaç mıydı yoksa ülkenin istikrarı mıydı? Bugünlerde bu senaryoları bir araya toplayarak milletin gözünde AK Parti iktidarını yıpratmak isteyenlerin derdi milletin hakkını, hukukunu korumak mı yoksa milletin ensesinden boza pişirmeye devam etmek istemeleri mi? Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar artık onların eli milletin cebine uzanamayacak, milletin ensesinde boza pişiremeyecekler. Çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan var, AK Parti var.''

Konuşmanın ardından Müezzinoğlu yüklenici firma temsilcilerden projenin erken bitirilmesini istedi. Müezzinoğlu, hastanenin 29 Ekim 2015'e kadar bitirileceğinin sözünü aldı.

Daha sonra, Bakan Müezzinoğlu, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Sermin Balık ve öteki ilgililer butona basarak hastanenin temelini attı.

Törenin ardından Müezzinoğlu, eşi vefat eden Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran'a makamında taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title