Haberler

Bakan Müezzinoğlu: CHP, MHP ve BDP'yi Anlamakta Zorlanıyorum

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından, kardeşliğinden rahatsız olanlar var." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından, kardeşliğinden rahatsız olanlar var. Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, İsrail'in rahatsız olmasını anlıyorum ama CHP, MHP ve BDP'yi anlamakta zorlanıyorum" dedi.

14 Mart Tıp Bayramı kutlama programına katılmak üzere bugün Şırnak'tan özel uçakla Van'a gelen Müezzinoğlu'nu, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici karşıladı.

Havaalanından AK Parti Tuşba ilçe seçim bürosuna geçen Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta Van ve ilçelerinde farklı bir bayram akşamı olacağını söyledi.

AK Parti'nin toplumla birleşmesini, yürüyüşünü, birilerinin tuzaklar kurarak engellemeye çalıştığını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Nasıl geçtiğimiz 11 yılda başaramadılarsa 30 Mart akşamı da başaramayacaklar. Başbakanımız, 'Bu partiyi kurarken belirli güç odaklarına, sermayeye, medyaya güvenerek kurmadık. Biz bu partiyi millete inanarak, güvenerek kurduk ve Türkiye'de her şey eskisi olmayacak' dedi. 11 yıldır Türkiye'yi eski Türkiye yapmak isteyenlere hep şunu dedik, 'Türkiye, eski Türkiye olmayacak'. Ey güç odakları, ey sermaye, ey kapalı kapılar arkasında millete tuzak kuranlar, Türkiye artık eski Türkiye değil. Hangi tuzağı, tezgahı kurarsanız kurun, o tuzaklara dün nasıl düştüyseniz 30 Mart akşamı da yine siz düşeceksiniz. Siz istiyorsunuz ki milletin istikrarı bozulsun, milletin istikrarı bozulunca da ekonomik istikrar bozulsun ki milleti istediğiniz gibi hortumlayalım diyorsunuz. Cambaza bak cambaza diyerek bu milletin ensesinde çok boza pişirdiniz. Bu milletin kaderiyle çok oynadınız. Bu milletin iradesini idamlara götürdünüz, iradesinin üzerinden tanklar geçirdiniz, postmodern darbeler yaptınız. Bunlarda hep başarılı oldunuz. Çünkü o zaman Recep Tayyip Erdoğan yoktu. Ay ışığı, balyoz, 367 ucubeleri, kasetler ve fitneler de işe yaramayacak."

- "CHP, MHP ve BDP'yi anlamakta zorlanıyorum"

İktidara geldikleri günden itibaren milletin kendilerine verdiği sorumlulukla hareket ettiklerini ve bu sorumluluğa halel getirmediklerini belirten Müezzinoğlu, bundan sonra da getirmeyeceklerini söyledi.

Özellikle başlatılan çözüm sürecinin bir kesimi rahatsız ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kalkınmasından, kardeşliğinden rahatsız olanlar var. Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, İsrail'in rahatsız olmasını anlıyorum ama CHP, MHP ve BDP'yi anlamakta zorlanıyorum. Bu milletin yarınlarının daha güçlü ve gelişmiş olmasından neden rahatsız oluyorsunuz. Neden yakıp yıkıyor, ayrıştırıyor, çatıştırıyor ve neden millete zulüm ediyorsunuz. Onların millet diye bir derdi yok. Onların derdi, 'Küçük olsun, benim olsun' ama onlar başarılı olamayacaklar. Çünkü karşılarında artık AK Parti var" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası partililerle vedalaşan Bakan Müezzinoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin de aralarında bulunduğu toplu açılış törenine katılmak üzere buradan ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title