Haberler

Müezzinoğlu, Babaeski Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 100 yataklı Babaeski Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin "milletin partisi" olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 100 yataklı Babaeski Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin "milletin partisi" olduğunu söyledi.

30 Mart akşamı Türkiye'nin demokrasisi adına, milli iradenin hak ve hukuku adına dış güçlerin bu ülkeye yaptıkları tuzakların bozulacağı bir gün olacağına inandığını ifade eden Müezzinoğlu, "30 Mart akşamı o tuzaklara yandaşlık yapanlara milletin ders vereceği bir akşam olacaktır. Milletle beraber sandığın hukuku diyoruz. İftira atan, dedikodu yapan, milleti korkutan, geleceğini karartan anlayışlardan Trakya çok çekti" dedi.

- "İktidarımızda sağlıkta dönüşüm yaşandı"

2001 yılından bu yana sağlıkta çok önemli dönüşüm ve değişimlere imza attıklarını anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ülke insanımızın tamamının sağlıktan hakkaniyetli bir şekilde istifade edebilmesinin önünü açtık. Çok sorunlu bir sağlık hizmeti vardı 2002 yılına kadar. SSK'lısı ayrı, BAĞ-KUR'lusu, memuru ayrı, polisi, öğretmeni, yeşil kartlısı ve sosyal imkanı olmayanlar... Muayene olabiliyorsan, tedavi olabilirsen ilacını alacaksın. Bir sürü sıkıntıdan sonra, şifa bulmak ne kadar mümkündü? O günlerin hekimiyim ben.

Biz sağlık çalışanları zamanın yüzde 60-70'ini ayrıca harcıyorduk. Şimdi Allah'a şükürler olsun ki; hastalarımız aile hekimlerine ulaşabiliyor. Hastalarımız uzmanına ulaşabiliyor. Hastalarımız teknolojiye, laboratuvara, ultrasona ulaşabiliyor. Hastalarımız her türlü sağlık hizmeti engelsiz bir şekilde alabiliyor. Daha iyisini, daha güzelini yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz."

- "Dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına bu ülkeyi sokacağız"

Türkiye'nin hızla geliştiğini ve büyüdüğünü söyleyen, Müezzinoğlu, "Kim ne derse desin, kim bu milletin önüne hangi tuzakları kurarsa kursun, hangi tezgahları kurarsa kursun, hangi karanlık güç odaklarıyla pazarlık yaparsa yapsın, biz pazarlığımızı milletle yaptık, milletle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Milletten başka güvendikleri bir adres olmadığına işaret eden Müezzinoğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde inşallah dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına bu ülkeyi sokacağız" dedi.

AK Parti kurulurken Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk ve dünya kamuoyuna, "AK Parti'nin milletin partisi, milletin ortak değerlerinin temsilcisi olduğunu, sermayeye, medyaya güvenerek değil, millete güvenerek kurulan bir siyasi parti olduğunu" söylediğini hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O günden bu güne milletle beraber yürüyoruz. Millet bize sandıkta hangi yetkiyi veriyorsa, hangi gücü veriyorsa, o yetkiyi ve gücü hiçbir güç odağına teslim etmedik. Kapalı kapılar arkasında yapılan planlara teslim etmedik. Onun için bu hastaneler, barajlar, duble yollar, Marmaraylar, üçüncü hava alanları, üçüncü Boğaz köprüleri yapılıyor."

Bazı güç odaklarının ülkenin gelişiminden rahatsız olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, dış güçlerin Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olmasını normal karşıladığını, fakat "içerideki güçlerin'' bu büyümeden rahatsız olmalarının anormal olduğunu söyledi.

"Üçüncü Boğaz köprüsünden, Marmaray'dan, üçüncü hava alanından, Kanal İstanbul'dan, şehir hastanelerinden Almanya'sı, İngiltere'si, Fransa'sı, İsrail'i, Amarika'sı rahatsız olabilir. Fakat içerideki rahatsız olanları anlamakta zorlanıyoruz" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Halkçıyım' diyenler, 'ulusalcıyım' diyenler, 'milliyetçiyim' diyenler kimlerle pazarlık yapıyor, kimlerle yan yana yürüyor, kimlerin kuyusuna su taşıyor, benim Trakyalı hemşehrim bunu iyi görmeliler. 'Atatürkçüyüm' diyenler, 'cumhuriyetçiyim' diyenler, 'milliyetçiyim' diyenler kimlerle kapalı kapılar arkasında planlar yaparak, milli iradenin istikrarını bozuyorlar.

Milli iradenin istikrarını bozarak ekonominin istikrarını bozuyorlar. Ekonominin istikrarını bozarak, milletin hayallerini ve umutları karartmaya çalışıyorlar. Fakat artık güçleri yetmeyecek. Çünkü millet var, çünkü AK Parti var, çünkü Recep Tayyip Erdoğan var. Biz 76 milyon vatandaşımızın, ister CHP'li, ister MHP'li olsun, ister şu dünya görüşünün mensubu olsun, ister bu dünya görüşünün mensubu olsun, yaşam felsefesi ne olursa, hayat tarzı ne olursa olsun, bunu zenginlik bilerek 76 milyon insanımızın bugününden yarınını daha iyi edebilmek adına, 11 yıldır çalıştık. 76 milyonun ayırt etmeden hastanelerden hizmet alabilmelerini sağladık."

Vatandaşlardan ülkenin geleceği ve istikrarı için oy kullanmalarını isteyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ne olur iftiralara, dedikodulara, bu karanlık, ne olduğu belli olamayan siyaset tezgahlarına, bu milletin geleceğini, kaderini teslim etmeyin. Aklınız ve gönlünüzle bir taraftan ülkenin istikrarı ve geleceğine, geçen 11 yıla bakın. Bir taraftan da iftira atanlara dedikodu yapanlara, millete ne vereceğine bakın.

Allah korusun olmayacak ya; 3 günlüğüne ola ki AK Parti dışında diğerleri toplanıp, Pensilvanya'dan gelen güçle beraber iktidar olsalar, üç günlüğüne ambulans uçaklarımızın yakıtını dolduramazlar.

Onun için milletin kaderiyle, yani sizin kaderinizle, ülkenin kaderiyle, milletimizin geleceğiyle oynamak isteyenlere, tuzak kurmak isteyenlere, 30 Mart akşamı inşallah hesap soracağız. Ey dedikodu yapanlar, ey kaset siyaseti üretenler siz bu millete ne yaptınız? tuzak dışında, senaryo dışında ne vaat ediyorsunuz?" şeklinde konuştu.

- Hamile okulları açıyoruz

Hamile annelere yönelik, hamile okulları açtıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Okulda, sağlıklı bir hamilelik sürdürsün. Doğumdan sonra evladına, bebeğine nasıl bakabileceğini, kendisini nasıl koruyabileceğini, emzirmenin ne olduğunu, emzirirse çocuğunun nasıl sağlıklı olabileceğinin eğitimini veriyoruz. Her türlü sağlık hizmetinde vatandaşımızın yanında oluyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha güçlü bir şekilde olacağız. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere her şeyin başı sağlık diyen bir anlayışın mensupları olarak temel felsefemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin. Biz istiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devletini birlikte büyütelim. 11 yıldır bunun dışında bir derdimiz olmadı. 11 yıldır milletin bize verdiği vekaletin hakkını ve hukukunu koruyarak önce siyasi istikrarı sağladık, sonra da ekonomik istikrarı sağladık. Ekonomik istikrarı sağladık ki yatırım yapabilelim.

Ekonomik istikrarı sağladık ki vatandaşımızın önünü açabilelim. Ekonomik istikrarı sağladık ki çağdaş ve modern hastaneleri yapabilelim. Ekonomik istikrarı sağladık ki, emeklimizin, vatandaşımızın, memurumuzun, ekonomisini, yarınlara daha iyi taşıyabilelim. Ekonomik istikrarı sağladık ki işsizliğe çözüm üretebilelim, Türkiye büyüsün, Türkiye gelişsin, Türkiye dünyayı örnek gösteren bir ülke olmasın. Almanya'da şu da var. İngiltere de şu da var, Amerika da şu da var değil, 'Almanya'da olan Türkiye'de de olacak' dedik. Çünkü Türk milleti büyük bir millet. Türk milleti tarihi geçmişinden, dünyaya medeniyet sunmuş bir millet. Türk milleti büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği hedefe koşan bir millet. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe koşan bir millet."

-"Sağlık çalışanlarına yanlış yapmayın"

Sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştıklarını anımsatan Müezzinoğlu, "Onlara sert söz söylemeyin. Onlara el kaldırmayı sakın denemeyin. Hekimlerimize, hemşirelerimize sağlık çalışanlarımıza kim el kaldırırsa karşısında beni bulur. Çünkü en acil zamanımızda evladımızı, annemizi, eşimizi, kendimizi onlara teslim ediyoruz. Gözbebeğimiz gibi korumamız ve kollamamız gerekiyor. Onların gecesi gündüzüyok. Onlar millet için var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Müezzinoğlu ve beraberindekiler hastaneyi gezerek hastaları ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Trakya Bölgesi Ak Parti Babaeski Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title