Haberler

Müezzinoğlu, Acıbadem Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2023 yılında "dünyanın en güçlü 10 ülkesi" olma fikrinin temelinde üniversitelerin yattığını belirterek, özellikle vakıf üniversitelerinin, toplumsal dinamiklerini dünya ile yarışacak noktaya bugünden taşımalarının, geleceğe ait hedeflere ulaşabilmedeki güveni artırdığını kaydetti.

Acıbadem Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Müezzinoğlu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova, 175 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen ve 2013-2014 öğretim yılında hizmete giren Acıbadem Üniversitesi'nin Kerem Aydınlar Kampüsü'nü ziyaret etti.

Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Genel Sekreter Dr. Hasan Kuş ile İleri Düzey Tıp Simülasyonu ve Eğitim Merkezi (CASE) Direktörü Yrd. Doç. Dr. Emin Aksoy, Müezzinoğlu ve Çukurova'ya üniversiteye gezdirdi ve bilgi verdi.

Müezzinoğlu ve Çukurova, CASE'de ileri simülasyon robotlar üzerinde kalp anjiyosunun yanı sıra entübe uygulama gerçekleştirdi, simülasyon ambulansta hasta robota müdahale etti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye için hayal ettiklerinin de ötesinin burada yapıldığını görmekten mutlu olduğunu ve heyecanlandığını belirterek, 2023 yılında "dünyanın en güçlü 10 ülkesi olma" fikrinin temelinde üniversitelerin yattığını aktardı.

Özellikle vakıf üniversitelerinin, toplumsal dinamiklerini dünya ile yarışacak noktaya bugünden taşımalarının, geleceğe ait hedeflere ulaşabilmedeki güveni artırdığını anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Başta Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere tüm yönetimi tebrik ediyorum. Sağlık Bakanlığı üst yönetimi olarak 'bu simülasyon merkezleri konusunda ne yapabiliriz' diye son bir yılda yoğun toplantılar, yoğun çalışmalar yaptık ama fiilen yapılmış olanı görmek ve burada hayal ettiğimizin ötesinde bunun icra edilir düzeyde başarılabildiğini görmek son derece heyecan verici. Üstelik bu merkeze, yurt dışından eğitim için gelen doktorları da gördük, ziyadesiyle mutlu oldum."

"Türkiye adına şans"

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova da öğrencilerin simülatörde eğitim yapma şansına sahip olmasının önemine işaret etti.

ABD ve Avrupa'nın birçok ülkesi ile benzer uygulamaların Acıbadem Üniversitesi'nde yapılmasının Türkiye adına şans olduğunu aktaran Çukurova, "Zamanla bizim kamuda ve diğer devlet üniversitelerimizde de benzer uygulamaların gelişmesi için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Aslında kılavuz oldunuz. İnşallah biz de kamuda böyle gelişmiş merkezlere sahip oluruz" ifadelerini kullandı.

Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise sağlık temalı bir üniversite olarak Türkiye'nin sağlık gücüne güç katmaya çalıştıklarını belirtti.

Bunun için büyük düşündüklerini ve güçlü adımlar attıklarını aktaran Aydınlar, sağlık eğitiminde çıtayı yükseklere taşımaya çalışacaklarını anlattı. Aydınlar, dünyanın ilk 3'ü arasında sayılan CASE'yi hem öğrencilerin hem de doktorların hizmetine sunmaktan gurur duyduklarını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Çukurova Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title