Haberler

Müdürün Odasından Atlayan Liseli Genç Kız Hala Yoğun Bakımda

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, iddiaya göre, kendisini rahatsız eden erkek öğrenciye vurduğu için götürüldüğü 3'üncü kattaki müdürün odasının penceresinden atlayınca ağır yaralanan O.K.'nin tedavisi sürüyor.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, iddiaya göre, kendisini rahatsız eden erkek öğrenciye vurduğu için götürüldüğü 3'üncü kattaki müdürün odasının penceresinden atlayınca ağır yaralanan O.K.'nin tedavisi sürüyor. Kentteki üç sendikanın temsilcikleri ise bugün ortak yazılı açıklamayla, ihmali olduğu iddiasıyla eleştirilen okul yöneticilerine destek verdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise yaptığı yazılı açıklamayla O.K.'nin sahipsiz olmadığını vurguladı.

Dr. İsmail Hakkı Milaslı Caddesi'nde bulunan Dr. Mete Ersoy Ortaokulu'nda okuyan O.K. adlı kız öğrenci, geçen 19 Nisan'da, ailesi ve okul yönetiminin de bulunduğu bir sırada, okul binasının üçüncü katında bulunan müdürün odasının penceresini açarak atladı. Ağır yaralanan O.K., çağrılan ambulansla 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından O.K., ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi süren O.K.'nin sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı öğrenildi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında okul müdürü ve müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılma kararlarıyla ilgili Milas'ta bulunan Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş ilçe temsilciliklerince ortak basın açıklaması yapıldı. Yaşanan olayda yaralanan ve tedavisi süren öğrenciye acil şifalar dileyen ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunan sendikacıların ortak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturma devam ederken ve tüm okullarda yaşanabilecek bu talihsiz olayda üstü örtülmeye çalışılan bir şeyler varmış gibi lanse ederek kurumumuzu, idareci ve öğretmenlerimizi yıpratıcı şekilde yapılan yayınlarla ilgili olarak aşağıdaki sendikalar olarak okulumuzun ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ve hukuki olarak yardımcı olacağımızı bildiririz. Asılsız haber ve ithamlar okulumuzda devam eden eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilemekte olup bu konuda sosyal medya kullanıcılarını daha dikkatli ve sorumluluk sahibi olmaya davet ediyoruz."

Öte yandan O.K.'nin annesi Emine E.'nin Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından adli soruşturma da başlatıldı. Emine E.'nin avukatı Ceren Şimşek, O.K.'nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Okul yönetimi hakkında sorumsuz davrandıkları, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma, tartışmanın yaşandığı karşı taraftaki öğrenci hakkında ise tacizden suç duyurusunda bulunduk" dedi.

KADINLARDAN TEPKİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da yazılı açıklama yaparak tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"14 yaşında 8'inci sınıf öğrencisi O.K., aynı okuldaki bir erkek öğrenci tarafından tacize uğradı. Saldırıdan kurtulmaya çalışırken, tacizde bulunan öğrencinin kollarını çizerek ona karşı koydu. Yaşanan olay, okul yönetimine yansıdı. Cinsel saldırı ve tacize uğrayan hiçbir kadın arkadaşımız yalnız değildir. Olcay kardeşimizin sesi olmaya, onurlu mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz. Sessiz kalmıyoruz." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milas Muğla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

MİSAFİR:

ANNEYEDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMALI KÜÇÜK ÇOCUĞUM VAR DİYE OKULA GİDEMEYEN HER DÜĞÜNE GİDEBİLEN ANNE DE SUÇLU ÖYLE SALDIM ÇAYIRA MİSALİ OLMAMALI ANLAŞILIYOR Kİ ÇOCUK GEÇİMSİZ BİRİ OLABİLİR AMA AİLEDE SUÇ ORTAĞI ARIYOR YAZIK BÖYLE AİLELERDEN ALACAKSIN ÇOCUĞU

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title