Haberler

Mudurnu Kaymakamı Yüksel'e Ziyaret

Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel'i ve Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ü ziyaret etti.

Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel'i ve Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ü ziyaret etti.

Daha sonra ilçenin tarihi yerlerini gezen Hızlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mudurnu'nun tarihini tanıtma anlamında çok geç kaldığını belirterek, "Biz Mudurnu'yu şu zamana kadar sadece tavukçulukla bilirdik. Bu eserleri, bu binaların restore edilen ve edilmeyenler var. İnsanların görmesi lazım. Buraya ekiplerle gelinmesi gerekiyor. Bu dert edinmeyle alakalı" diye konuştu.

Hızlı, Mudurnu'nun tanınmasına katkıda bulunacaklarını kaydederek, "Bende elimden gelen yardımı göstereyim. Biz ekipler kuralım ve size katkıda bulunalım. Mudurnu'yu sadece bir kaç şeyle tanınan yer olmaktan çıkaralım" dedi.

Ay ise ilçeye ilk defa geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tarihi özellikleri çok müstesna bir yerleşim yeri. Burada bize Osmanlı ecdadımızdan tarihi güzel eserler miras kalmış. Bununla birlikte tasavvuf tarihinin çok önemli simalarının burada kabirleri mevcut. Bir takım dergahlar, tekkelerin olduğunu gördük. Bütün bu tarihi ve kültürel mirasımızın yurdumuzun bütün insanlarına tanıtılmasına gerekli olduğuna gönülden inanıyorum. İnşallah bu hususta idari ve mülkiye erkanımızın yapacağı çalışma ile Mudurnu'nun hak ettiği değeri alacak."

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Yüksel Mefail Hızlı Emin Ay Mudurnu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title