Haberler

Mudurnu'da "Ahilik Haftası" Kutlamaları

Mudurnu ilçesinde "Ahilik Haftası" kutlamaları kapsamında şed kuşatma töreni düzenlendi.

Mudurnu ilçesinde "Ahilik Haftası" kutlamaları kapsamında şed kuşatma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, siyasi partilerin temsilcileri, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Metin, şöyle konuştu:

"Atalarımız Anadolu'yu Türk yurdu yaptıktan sonra İslam'la şereflenen Anadolu'da toplumun manevi mimarlığını da, Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşı Veli Hazretleri, Mevlana, Hacı Bayram Veli  ve Ahi Evran gibi çok değerli büyüklerimizle inşa oldu, mimar oldu. Ahi evranın kurduğu teşkilat, dünyada İslam ahlakının bütün öğelerini taşıyan bir meslek örgütü şeklinde şekillenmiştir. Bu günlere taşınmasında önemli bir  temel teşkil etmiştir."

Vali Aydın Baruş ise Mudurnu'da ahilik geleneğinin, tüm Türkiye'ye örnek olarak yaşatılmasının kendilerine gurur verdiğini vurgulayarak, Mudurnu halkını, esnafını ve belediyesini bu geleneği devam ettirdikleri için kutladı.

"Biz çağlar ve yüzyıllar boyunca  dünyaya ışık saçan medeniyet kurmuş bir toplumuz" diyen Baruş, "Selçuklu ve Osmanlı medeniyeti yüzyıllarca dünyaya barış ve adalaet götürdü. Bunun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti devleti yine dünyaya barış kardeşlik ve adalet götürmek çabası içerisinde. Biz bu mirasa sahip çıkıyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Taşkesti Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra bazı esnafa plaket takdim edildi.

Program, çıraklık dönemini bitirerek usta ünvanı alan kişilere "şed kuşatması" töreni yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Fatih Metin Mudurnu Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title