Haberler

Müdür Korkut'tan Genel Sağlık Sigortası Borcu Olanlara Uyarı

Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Sadullah Korkut, Genel Sağlık Sigortası kapsamında borcu olan vatandaşları uyardı.

Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Sadullah Korkut, Genel Sağlık Sigortası kapsamında borcu olan vatandaşları uyardı.

SGK Bitlis İl Müdürü Korkut, Genel Sağlık Sigortası kapsamında bugüne kadar hiçbir şekilde gelir testi yaptırmayan vatandaşlar için son başvuru tarihinin bugün olduğunu kaydetti. Vatandaşların en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı merkezlerine müracaat ederek gelir tespiti yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Korkut, "Çıkan gelir tespiti sonucuna göre borç azalacak ya da borcun tamamı silinecektir. Ayrıca prim borcu bulunanların 30 Kasım 2015 tarihine kadar ödemeleri halinde bu alacaklar için herhangi bir faiz uygulanmayacaktır. Prim borcu olup da yapılandırmak isteyen vatandaşlarımız ise, 2 Kasım 2015 tarihine kadar müdürlüklerimize veya sosyal güvenlik merkezlerimize başvurmaları halinde bu borçlarını yapılandırarak 18 eşit taksit halinde ödeyebilirler. Genel Sağlık Sigortası kapsamına giren kişiler uygulamadan pek haberdar değiller. Vatandaşlarımız dönem dönem hastanelere gittiklerinde prim borcu ile karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz, bu tür sorunlarla vatandaşlarımızın karşılaşmamaları için e-SGK sistemi üzerinden veya kurumlarımıza gelerek GSS kapsamında prim borcunun olup olmadığını sorgulasınlar" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title