Haberler

Müdür Altuner'den 'Kaçak Balık' Açıklaması

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, kaçak avlanma sonrası ele geçirilen balıkların imha edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, kaçak avlanma sonrası ele geçirilen balıkların imha edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, vatandaşların 'Bu balıklar neden imha ediliyor, günah değil mi? imha edileceğine halka dağıtılsın' gibi sözlerine açıklık getirdi. Altuner, "1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 34. Maddesinde belirtildiği gibi yakalanan canlı olmayan su ürünleri ihale usulüyle satışa çıkarılır. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 34. Maddesi şu şekilde; Zapt edilen canlı olmayan su ürünlerinden insan tüketiminde veya sanayide kullanılması mümkün, ancak muhakeme neticesine kadar muhafaza edilmesi mümkün olmayanlar, en yakın bakanlık laboratuvarında veya kamu kuruluşlarında görevli veteriner hekim, hükümet, belediye veya sağlık merkezi tabiplerinden birine muayene ettirilir. Tüketiminde veya kullanılmasında sakınca görülmeyenler, derhal mahallin en büyük maliye memuru marifetiyle maliye teşkilatı bulunmayan yerlerde belediye veya ihtiyar heyeti tarafından en yakın satış yerinde açık artırma sureti ile satılır. Satışa ait bir zabıt tutanağı düzenlenerek, satış bedeli tahkikat sonucuna kadar adli mercilerin emrinde olmak üzere maliye veznesine emaneten yatırılır. Sanığın mahkumiyetinin kesinleşmesi halinde satış bedeliyle ilgili vezneye gönderilir. Satılamayan veya muhammen bedel üzerinden alıcı bulamayanlardan, insan tüketiminde kullanılması mümkün olanlar bakanlıkça belirlenen sosyal yardım kurumlarına bağışlanır" dedi.

"BOZUK BALIKLAR İMHA EDİLİYOR"

Ele geçirilen balıkların muhafaza edilebileceği bir yerin olmadığını da sözlerine ekleyen Altuner, "Bu 10 günlük süre içerisinde satışı yapılana kadar balık bozulur ve tüketilemez hale gelir. Bilindiği üzere balık çabuk bozulan bir su ürünleri canlısı. Yakalandıktan sonrada onu muhafaza edecek soğuk depolar veya büyük derin dondurucular olmadığından balığı uzun süre beklettiğimizde bozulacağından dolayı imha etmek zorunda kalıyoruz. Sosyal yardım kurumlarına gönderdiğimizde onlarda kabul etmediğinden imha etmek zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Altuner Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title