Haberler

Mudanya'ya Yunanlı Turist İlgisi

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Zeytinbağı Beldesi ve Kumyaka köyleri, Yunanistan'dan gelen turistlerin akınına uğradı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Zeytinbağı Beldesi ve Kumyaka köyleri, Yunanistan'dan gelen turistlerin akınına uğradı. Ailelerinin bölgeden mübadele yıllarında Atina'ya zorunlu göç etmek zorunda kaldığını belirten Yunanlı turistlerden Katerina Papadopoulou, "Çok sıcak karşılandığımız Mudanya bizim ikinci vatanımız" dedi.

Marmara Denizi kıyısındaki Mudanya'ya bağlı Zeytinbağı Beldesi ve Kumyaka Köyü, son yıllarda Yunanistan'dan gelen turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Mübadele yıllarında Yunanistan'a gidenlerin torunları ve çocukları tatillerini geçirmek için bu bölgeleri tercih ediyor. Önceki gün iki otobüsle gelen Yunan turistler önce Kumyaka Köyü'nü, daha sonra da Zeytinbağı'nda, tarihi yerleri ve kiliseleri ziyaret etti.

Atina'dan gelen ve aralarında üniversite öğretim üyelerinin de bulunduğu kafile, Zeytinbağı'nda daha önce kilise olan Fatih Cami, Tarihi Taş Mektebi, Kemerli Kilise'yi ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektirdi.

Ailelerinin Zeytinbağı'ndan mübadele yıllarında Atina'ya zorunlu göç etmek zorunda kaldığını belirten Anastasia Kalfaoğlu, Charaula Kalfaoğlu, Katerina Papadopoulou, Zeytinbağı'nı çok sevdiklerini ve buranın ikinci vatanları olduğunu söyledi.

İnsanların çok cana yakın ve ilgili olduğunu kaydeden Katerina Papadopoulou, "Buraya her gelişimizde çok mutlu oluyoruz. İnsanları da son derece cana yakın. Onları da kendimizden biri olarak görüyoruz. Hiç yabancılık çekmiyoruz. Kumyaka ve Zeytinbağı'ndaki kiliselerin ve diğer tarihi eserlerin bugüne kadar ayakta kalmaları gerçekten çok güzel. Ancak bakım ve onarım gerekiyor. Bunlar gerçekleştiğinde Yunanistanlılar akın akın bu bölgeye ziyarete gelecekler ve bölge bir turizm bölgesi olacak. Tarihi doku hiç bozulmamış. Bunda yöre insanlarının katkısı çok büyük. Onları kutlamak gerekir" diye konuştu.

Atinalı turist kafilesi, Zeytinbağı sahilindeki restoranlarda yemek yedikten sonra sahildeki kahvelerde oturarak sohbet etti. Evlerin önündeki ağaç ve çiçeklerden tohumlar toplayan turistler bunları Atina'da yetiştireceklerini kaydetti. - Bursa / Mudanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title