Haberler

İmralı İrtibat Noktası Taşınıyor, Mudanya Sahil Bandı Tamamen Halka Açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin "Mudanya Sahil Projesi" kapsamında, 1999'da İmralı Adası ile irtibatın sağlanması amacıyla kurulan askeriyeye ait irtibat noktaları, iskele üzerine yapılan yeni binaya taşınmacak.  Ardından, sahil bandı 14 yıl aradan sonra tamamen halka açılmış olacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mudanya ve Güzelyalı sahillerine değer katmak amacıyla hazırlanan, ancak bürokratik süreç nedeniyle uygulaması zaman alan projede en önemli engel aşıldı. Mudanya Belediyesi önünde bulunan ve 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması için sahil bandı yürüyüş yolu üzerine kurulan askeriyeye ait irtibat noktalarının kaldırılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Arama ve irtibat noktası olarak kullanılan iki binanın iskele üzerine yeni yaptırılan prefabrik binaya taşınması için son hazırlıklar sürdürülürken, binaların taşınmasıyla yaya yolu üzerinde bulunan demir parmaklıklar kaldırılacak ve sahil bandı üzerindeki yaya yolu da 14 yıl aradan sonra yeniden yayalara açılmış olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Belediye binası önündeki İmralı irtibat noktasında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Altepe, Genel Sekreter Seyfettin Avşar, genel sekreter yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile sahil projesiyle ilgili son değerlendirmeleri yaptı.

İmralı Adası ile bağlantının sağlanması amacıyla 14 yıl önce sahil bandı üzerindeki yaya yolunun demir parmaklıklarla kapatılarak askeriyeye ait arama ve irtibat noktalarının kurulduğunu hatırlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Bu iki noktanın kaldırılması için başlattığımız çalışmalarda artık sona geldi. İrtibat noktaları, iskele üzerine yapılan prefabrik binaya taşınacak. Bu binada son hazırlıklar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde irtibat noktaları yeni yerine taşınacak ve yaya yolu üzerinde kalan iki bina kaldırılacak. Sahil dolgusuyla ilgili ihaleye de çıktık. Çalışmaları belediye binası ile Mütareke Evi arasında kalan bölümde başlatacağız. İnşallah kısa sürede Mudanya hak ettiği projeye kavuşacak." - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title