Haberler

Mudanya'da Vakıf Üniversitesi Kurulması Girişimi

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı yöneticileri, Belediye Başkanı Türkyılmaz ile görüştü.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeleri, ilçede vakıf üniversitesi kurulması girişimleri kapsamında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Vakıf Başkanı Naci Şahin, eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve bazı vakıf üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Bursa'nın ikinci vakıf üniversitesinin Mudanya'da kurulması konusu ele alındı.

Proje hakkında bilgi veren Şahin, Mürsel Mahallesi'ndeki 65 dönümlük Hazine arazisine kurulması planlanan vakıf üniversitesi için Türkyılmaz'dan destek istedi.

Şahin, arazide önce öğrenci yurdu, daha sonra yüksekokul ve üniversite kurmak istediklerini belirterek, "Bu arsanın yanı sıra aynı bölgede 40 dönümlük bir arazi tespit ettik. Burası için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Mudanya'nın ulaşılabilirlik bakımından önemine dikkati çeken Şahin, ilçenin İstanbul'a yakınlığının önemli bir unsur olarak öne çıktığını, bunun da Mudanya'yı eğitimin cazibe merkezi haline getirdiğini anlattı.

Göreve geldiklerinde ilçeyi bilimle yöneteceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Türkyılmaz ise Mudanya'nın, akademik dünya tarafından bu kadar önemsenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfının ilçeye yönelik üniversite projesini önemsediklerini vurgulayan Türkyılmaz, kurulacak üniversitenin etüt çalışmalarının da önemli olduğunu bildirdi. Mürsel Mahallesi'ndeki arazide inceleme yaptıklarını, üniversitenin kurulmasıyla tüm projenin tamamlanacağı algısının yanlış olduğunu belirten Türkyılmaz, buranın ulaşımından, altyapı, üst yapı ve etüt çalışmalarına dek birçok ayrıntının çözülmesi gerektiğine değindi.

Türkyılmaz, Mudanya'nın üniversitelerin göz bebeği haline geldiğini ifade ederek, "Uludağ Üniversitesinin yanı sıra üç üniversiteden ilçede üniversite kurulması için teklif geldi. Bahçeşehir, Bilkent ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin de Mudanya'ya yönelik üniversite talepleri var. Buna ilişkin çalışmalarımız da sürüyor" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Hayri Türkyılmaz Naci Şahin Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title