Haberler

Mudanya'da Türkü Resitali

TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Özgür Eser, Mudanyalılar'a unutulmaz bir gece yaşattı. Eser, Türk Halk Müziği'nden seçme türkülerle Mudanya'yı coşturudu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi ortaklığında, Mudanya Mütareke Binası önüne kurulan sahnede düzenlenen konsere, Mudanyalılar büyük ilgi gösterdi. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde tertiplenen etkinliğe 500'e yakın vatandaş katıldı. Eser, Neşet Ertaş'tan ve çeşitli Anadolu ezgilerinden oluşan yöresel türküleri seslendirdi.

Mudanya halkının güzel bir Ramazan ayı geçirebilmesi adına bu tür etkinliklere imza attıklarını dile getiren Mudanya Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, "Bugüne kadar Mudanya'nın farklı meseleleriyle ilgilendik. Fakat kültürel konular da bizim özel ilgi alanımız içerisinde. Mudanya'da bu alana ilişkin altyapının ve ilginin olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda, mübarek Ramazan ayının yaşandığı şu günlerde, bizler de çeşitli etkinliklerle halkımıza ulaşmayı, onları biraz daha mutlu etmeyi amaçladık. Bunu yaparken kendi olanaklarımızın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleri ile bu etkinlikleri sürüdürüyoruz. Bundan sonra da hem sahne, hem de geleneksel Türk kültürünün öğelerini içeren etkinliklerle halkımızla buluşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Mudanya Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title