Haberler

Mudanya'da "Siyah İncirin Geleceği" Toplantısı

AK Parti Mudanya ilçe Başkanlığı tarafından "Siyah İncirin Geleceği" toplantısı düzenlendi.

AK Parti Mudanya ilçe Başkanlığı tarafından "Siyah İncirin Geleceği" toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Mudanya tesislerinde düzenlenen toplantıda, siyah incirin gelecek yıldaki ürün rekoltesi, fiyatlandırılması ve yurt dışında piyasa yaratılması hakkında incir üreticileriyle fikir alışverişinde bulunuldu.

AK Parti Mudanya ilçe Başkanı Murat Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl incirde yaşanan sıkıntıları göz önüne alarak Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş'den üreticilere destek konusunda yardım istediklerini söyledi.

Geçen yıl yüksek başlayan incir fiyatlarının birkaç gün içinde düştüğünü hatırlatan Ünal, "Biz de buna önlem olarak istişare toplantısında alınan bilgiler doğrultusunda neler yapılabileceği konusunda müstahsillerimize daha net bilgiler vereceğiz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Bektaş da geçen sezon incirin kilosunun 1 liranın altına düştüğünü ve üreticilerin bu duruma reaksiyon gösterdiğini aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla incir ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Bektaş, "İncir üreticilerinin temel sorunu fiyat istikrarsızlığıdır. daha iyi pazarlama yapıp kendi ayaklarında duran bir kurum olmayı amaçlıyoruz. Ama o güçlenme aşamasına kadar da üreticilerle beraber bu sene olduğu gibi doğrudan doğruya ihracat yapmak dahil her türlü yardımda bulunmayı üreticilere taahhüt ediyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, Kırsal Destekleme Şube Müdürü İbrahim Taylan, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Bektaş Murat Ünal AK Parti Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title