Haberler

Mudanya'da Öğretmene Darp İddiası

Mudanya ilçesinde, bir ilkokul öğretmeninin öğrenci velisi tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Mudanya ilçesinde, bir ilkokul öğretmeninin öğrenci velisi tarafından darbedildiği ileri sürüldü. Olay, Mudanya ve Bursa'da görev yapan bazı öğretmenler tarafından protesto edildi.

İddiaya göre, Mütareke İlkokulu'nda 10 Mart'ta sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, nöbeti esnasında bazı öğrencilerin şikayeti üzerine 3'üncü sınıf öğrencisi A.A'yı ikaz etti.

Çocuğunun ikaz edilmesini duyan anne A.A, Kızılkaya'ya, "Benim çocuğuma nasıl yakışıklı dersin ve merdiven boşluğuna alırsın" diyerek eşi S.A'yı telefonla okula çağırdı.

Kızılkaya'yı dersten konuşma bahanesiyle dışarı çağıran baba, burada onu darbetti. Bu sırada A.A. da çantasından çıkardığı biber gazını öğretmene sıktı.

Aileyle birbirlerinden şikayetçi olan öğretmen Kızılkaya'nın bir günlük iş göremez raporu aldığı öğrenildi.

İlkokulun önünde toplanan öğretmenler, taşıdıkları pankartlarla slogan atarak olayı kınadı.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, grup adına yaptığı açıklamada, failin hak ettiği cezayı alana kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Çocukları eğitmek, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlere yönelik saldırıların son bulması gerektiğini dile getiren Sarıgül, "Üzülüyoruz çünkü geleceğin nesillerini yetiştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenimiz bu saldırıyı hak etmiyor. Öğretmenimize saldıranlar bilmelidir ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Öğretmen asla sahipsiz değildir. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Sarıgül Kızılkaya Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title